Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Nino Cerruti

Πέθανε στην πατρίδα του, την Ιταλία

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας, Nino Cerruti σε ηλικία 91 ετών. Την είδηση θανάτου επιβεβαίωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο Nino Cerruti πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Βερτσέλι, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν για μια επέμβαση στο ισχίο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera.

Peter Speliopoulos Nino Cerruti

Ο Nino Cerruti  με τον ελληνό-αμερικανό σχεδιαστή μόδας Peter Speliopoulos το 2001 /Φωτογραφία AP Images

Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1930 στην Μπιέλα, ο Cerruti εγκατέλειψε τις σπουδές του στη φιλοσοφία σε ηλικία 20 ετών, μετά τον θάνατο του πατέρα του Silvio, για να αναλάβει το οικογενειακό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, αφήνοντας έτσι το όνειρο της δημοσιογραφίας.

Ο Nino Cerruti ήταν Ιταλός επιχειρηματίας και στιλίστας. Διεύθυνε την ιταλική οικογενειακή επιχείρηση Lanificio Fratelli Cerruti, η οποία ιδρύθηκε το 1881 από τον παππού του και ίδρυσε τον δικό του οίκο υψηλής ραπτικής, Cerruti, το 1967 στο Παρίσι.

Τη δεκαετία του 1960 γνώρισε τον άγνωστο τότε Giorgio Armani και τον προσέλαβε ως σχεδιαστή για την αντρική σειρά. Το δίδυμο, χώρισε μια δεκαετία αργότερα, μετά την απόφαση του Armani να ιδρύσει τον δικό του οίκο μόδας το 1975. Το 1994 ο Cerruti ήταν ο επίσημος σχεδιαστής της Scuderia Ferrari.

Έτσι αποχαιρέτησαν οι συνεργάτες του τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top