«Ξεψύχησε μπροστά της» - Ο σασμός στην οικογένεια της Γιαννουδάκη

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της «Σοφίας Αντωνακάκη» στην Αυτοψία

Η λέξη «Σασμός» μπήκε τους τελευταίους μήνες στη ζωή μας μέσα από την ομότιτλη σειρά του Alpha.

Σασμός: Το έθιμο που κλείνει τον κύκλο του αίματος

O «Σασμός» είναι το άτυπο εθιμοτυπικό τελετουργικό για το τέλος μιας βεντέτας. Eίναι η συμφιλίωση, το «φίλιωμα», το «φτιάξιμο», το «σιάξιμο» ανάμεσα στις οικογένειες και επιτυγχάνεται μέσω ενός γάμου, μίας βάπτισης ή μιας κουμπαριάς.

Κρήτη: Αληθινός σασμός στη φυλακή - Μία βάπτιση συμφιλίωσε δύο οικογένειες

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη συμμετέχει στη νέα σειρά «Σασμός» και υποδύεται την ψυχαναλύτρια και μητέρα της Στέλλας, Σοφία Αντωνακάκη.

Η ηθοποιός συγκλόνισε με  την εξομολόγησή της για τους δύο «Σασμούς» που έζησε η οικογένειά της. «Σασμός είναι η συμφιλίωση, αυτό συνέβη στην περίπτωση της μητέρας μου. Ήταν δυο οικογένειες και είχε πάει ο θείος μου, ο αδερφός του παππού μου, επισκέπτης σε αυτό το σπίτι. Υπήρχε ένα κορίτσι εκεί που του άρεσε και σκεφτόταν να τη ζητήσει. Ο προπάππους μου του έλεγε να μη μπει σε αυτό το σπίτι γιατί έχουν βεντέτα. μην τον βρει τίποτα. και όντως πήγαν σε αυτό το σπίτι, πυροβόλησαν, νόμιζαν ότι θα πυροβολήσουν αυτόν που είχαν τη βεντέτα και έφαγαν τον θείο μου. Έστελναν συνεχώς μηνύματα στην οικογένεια του παππού μου ότι δεν το θέλανε, ότι ζητάνε συγγνώμη και ότι ήταν να πάει αλλού. Ο σασμός έγινε με τους μαντατοφόρους, τους μεσάζοντες και εννοείται και η οικογένεια του παππού μου είπαν ότι δε θα το συνεχίσουν», είπε αρχικά στην κάμερα της εκπομπής «Αυτοψία».

Νεκταρία Γιαννουδάκη

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη κατέρρευσε όταν θυμήθηκε τον δεύτερο «σασμό» της οικογένειάς της, λέγοντας πως η μητέρας της τότε ήταν έξι ετών όταν είδε τον θείο της να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια της.

«Πάλι από την πλευρά της μαμάς μου, αυτό μου προκαλεί μια φόρτιση. Ένας αδερφός της γιαγιάς μου αγαπούσε μια κοπέλα και την έκλεψε. Η κοπέλα όμως δεν τον αγαπούσε και βρήκε μια ευκαιρία και έφυγε. Και επέστρεψε στο σπίτι της. Ούτε την είχε ατιμάσει, ούτε τίποτα. Ωστόσο αυτό που έγινε, ήταν ότι η οικογένεια της κοπέλας το έφερε βαριά. Βρέθηκαν λοιπόν στο καφενείο του χωριού οι συγγενείς της με τον θείο μου και έπαιζαν χαρτιά. Το καφενείο αυτό από το πατρικό της μητέρας μου ήταν πέντε μέτρα. Τον προκαλούσαν συνεχώς, βρήκαν αφορμή το παιχνίδι στα χαρτιά, ότι δεν παίζει καλά, ότι παίζει άτιμα και λάθος και τον ξεκοίλιασαν με μαχαίρι. 

Η μαμά μου έβγαινε εκείνη την ώρα από το σπίτι. Έξι χρόνων παιδάκι και είδε τον θείο της να κρατάει τα όργανά του στο χέρι και να προχωράει και να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια της. Αυτό έγραψε πάρα πολύ μέσα της. Μετά, κάποιοι συγγενείς εκδικήθηκαν τον φονιά θείου. Από αυτούς τους ανθρώπους κάποιοι έφυγαν από το χωριό, κάποιοι πέθαναν και όλο αυτό σταμάτησε. Σταμάτησε γιατί, καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι νέοι άνθρωποι δεν είχαν καμία πρόθεση για εκδίκηση», πρόσθεσε, εμφανώς συγκινημένη η ηθοποιός.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top