Γρηγόρης Πετράκος: Το εμβόλιο, η μάσκα και ο... Γαλιλαίος!

«Η μάσκα είναι ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης»

Η συνέντευξη του Γρηγόρη Πετράκου στο Μega, που δηλώνει μεταξύ άλλων, γιατί δε δέχεται να εμβολιαστεί.

Ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος έχει προκαλέσει αρκετές φορές αντιδράσεις με τις απόψεις του, μίλησε σήμερα για την απόφασή του να μην εμβολιαστεί κατά του covid-19, καθώς και για τον «πόλεμο ελευθερίας που έχει ξεσπάσει», όπως υποστηρίζει.

Στο κόμμα του Γιώργου Τράγκα ο Γρηγόρης Πετράκος

Ο τραγουδιστής, όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο και ούτε θα το κάνω ποτέ. Αυτό είναι κάτι προσωπικό. Ποτέ δεν παρότρυνα κανέναν να το κάνει ή να μην το κάνει. Όταν εγώ είμαι γιατρός και έχω 1.000 ασθενείς, πρέπει να δω έναν έναν το ιστορικό του, να συζητήσω μαζί και του να δω αν πρέπει να κάνει ή όχι το εμβόλιο».

Ο Γρηγόρης Πετράκος συνέχισε, εξηγώντας τους λόγους που δε δέχεται να εμβολιαστεί: «Υπάρχουν άνθρωποι που δε χρειάζονται το εμβόλιο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος 45 ετών, γυμνάζομαι καθημερινά, έχω να φάω κρέας και ζωικά 10 χρόνια, έχω ένα ανοσοποιητικό πολύ δυνατό. Κάνω τις εξετάσεις μου συχνά, οπότε δεν κινδυνεύω από καμία λοίμωξη, ούτε από αυτή. Σε εμένα ένας γιατρός που έχει συνείδηση δε θα συνέστηνε να κάνω το εμβόλιο».

Ο Γρηγόρης Πετράκος δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Μega ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και πως ούτε πρόκειται να το κανει.

«Βρε κακομοίρη!»: Η επίθεση Πετράκου σε Αρκά για το σκίτσο με το εμβόλιο

Ο καλλιτέχνης πιστεύει και υποστηρίζει ότι είναι παράλογη η τωρινή κατάσταση που ζούμε, αφού: «Έχουν βγει πολλά φάρμακα για τον κορωνοϊό, υπάρχουν εμβόλια, στα νοσοκομεία έχουν εμπειρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε ακόμα σε συναγερμό. Ό,τι έχω γράψει 1,5 χρόνο τώρα είναι μόνο αναδημοσίευση και κολάζ επιστημονικών απόψεων που διαβάζω και αφού έχω πάρει έγκριση από φίλους επιστήμονες και γιατρούς που έχω προσωπική σχέση».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Γρηγόρης Πετράκος αναρωτήθηκε εάν συμβαδίζει με την πλειονότητα η επιστήμη και η αλήθεια και αναρωτήθηκε: «Τι μας διδάσκει η ιστορία; Ο Γαλιλαίος ήταν ένας όταν έλεγε η Γη γυρίζει. Και τη μια γνώμη όταν είναι σοβαρή την εξετάζουμε. Υπάρχουν κοινοί κανόνες που θα τους σεβαστούμε», κατέληξε ο τραγουδιστής, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν μπορεί να ανεχτεί τη μάσκα προστασίας.

«Η μάσκα μου έχει κάτσει πολύ στραβά από την αρχή. Δεν είναι απλό πράγμα. Να φοράω μάσκα 1, 2 χρόνια και να καλύπτω το πρόσωπό μου; Αυτό το θεωρώ ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Σέβομαι τον απέναντι μου. Δε θα κάτσω απέναντι σε κάποιον που φοβάται χωρίς μάσκα. Γι' αυτό έχω να πάω σούπερ μάρκετ 1,5 χρόνο τώρα», σημείωσε.

 

Ο Γρηγόρης Πετράκος αναρωτήθηκε εάν συμβαδίζει με την πλειονότητα η επιστήμη και η αλήθεια και αναρωτήθηκε: «Τι μας διδάσκει η ιστορία; Ο Γαλιλαίος ήταν ένας όταν έλεγε η Γη γυρίζει. Και τη μια γνώμη όταν είναι σοβαρή την εξετάζουμε».

Πετράκος: «Δεν είχα άγχος με το παιδί της Θεοφανίας. Το είχα και μπόνους»

Και συνέχισε, λέγοντας: «Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι άνθρωποι. Θέλετε να συνεχίζουμε να σας προστατεύουμε για πολλά χρόνια και να ζούμε έτσι; Ή να πάρουμε το ρίσκο. Πάντα λένε ότι έχουμε δύο κρίσιμες εβδομάδες. Αλλά κράτησε χρόνια. Έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ελευθερίας και όχι υγείας».

Όσον αφορά στις διάφορες καταγγελίες ανά καιρούς στα βίντεό του, ο τραγουδιστής σχολίασε ότι: «Κοιτάω μόνο στατιστικά τα μηνύματα και απαντάω σε όσα έχουν ερωτήσεις. Πήρα χαρτί από την Eισαγγελία. Έναν φάκελο με το βίντεό μου και μια σελίδα που έλεγε ότι ο εισαγγελέας δέχτηκε καταγγελία από δύο πολίτες που έλεγαν ότι το βίντεο μου παρακινεί σε ανυπακοή και ζήτησα να μου δείξουν αυτά τα σημεία. Μετά από μήνες η υπόθεση μπήκε στο αρχείο».

Θεοφανία Παπαθωμά - Γρηγόρης Πετράκος: Η μεγαλύτερη κόρη τους έκλεισε τα 6

Τέλος, πρόσθεσε ότι: «Μη μας βάζετε στους συνωμοσιολόγους ή στους αρνητές. Τι θα πει αρνητής; Αυτός που αρνείται κάτι γιατί είναι κακό. Δεν είναι αρνητής όλων των εμβολίων. Δεν θέλει να κάνει αυτό το εμβόλιο τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν μπορώ να κρύψω ότι οι συνάδελφοί μου με έχουν απογοητεύσει πολύ. Πολλοί έχουν άλλη άποψη που δεν την λένε γιατί φοβούνται την καριέρα τους».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top