Τόλης Βοσκόπουλος: «Τρέχα, η Ζωίτσα... πεθαίνει, την άφησε ο Τόλης»

Η Μαρία Ιωαννίδου μιλά στο star.gr για τον «πρίγκιπα» του πενταγράμμου

Όλα όσα είπε η ηθοποιός Μαρία Ιωαννίδου για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου, του «πρίγκιπα» του λαϊκού πενταγράμμου που έφυγε» από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στα 81 του χρόνια, εμφανίστηκε. μιλώντας στο star.gr. η ηθοποιός και χορεύτρια Μαρία Ιωαννίδου.

Είμαι θυμωμένη με τον Θεό γιατί παίρνει τους καλύτερους πιο νωρίς. Και για την εποχή μας, η ηλικία του δεν ήταν τόσο μεγάλη για να φύγει.

Τόλης Βοσκόπουλος και Μαρία Ιωαννίδου στην παράσταστη «Μαριχουάνα STOP» το 2018

Τόλης Βοσκόπουλος και Μαρία Ιωαννίδου στη μουσικοχορευτική παράσταση «Μαριχουάνα STOP» το 2018 (φωτογραφία αρχείου NDP)

Οι δυο τους υπήρξαν φίλοι,ενώ τελευταία φορά είχαν συνεργαστεί πριν από περίπου δύο χρόνια στη θεατρική παράσταση «Μαριχουάνα STOP», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Ήταν μάλιστα, η τρίτη φορά που βρίσκονταν καλλιτεχνικά μέσα στην μακρά τους πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Όπως πρόσθεσε η κ. Ιωαννίδου, αν και το τελευταίο διάστημα η υγεία του Τόλη Βοσκόπουλου ήταν επιβαρυμένη, ο θάνατός του, τους έπιασε όλους απροετοίμαστους.

Επειδή ήταν πολύ γενναίος και αγωνιστής ήταν τρελό για εμάς που ξαφνικά πατήσαμε σήμερα το κουμπί της τηλεόρασης και το μάθαμε. Αισθάνομαι όλο αυτόν τον πόνο, τη θλίψη.

«Ο Τόλης ήταν σπάνιος καλλιτέχνης. Έβγαινε και έλαμπε. Ήταν ένας ήλιος»

Μιλώντας για τον Τόλη Βοσκόπουλο, η κ. Ιωαννίδου σημείωσε ότι υπήρξε ένας πάρα πολύ σημαντικός καλλιτέχνης και άνθρωπος. 

«Ήταν σπάνιος. Δεν είμαστε όλοι σπάνιοι. Ο Τόλης ήταν ξεχωριστός. Για αυτό οι ξεχωριστοί πρέπει να μένουν πιο πολύ στη γη, για να προσφέρουν», είπε και πρόσθεσε:

Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει στην πίστα

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στην πίστα  (φωτογραφία αρχείου NDP)

Ο Τόλης έβγαινε και έλαμπε με τα κοστούμια του, με τη λαμπερή παρουσία του, με τα καταγάλανα μάτια του. Πιο γαλανά από το γαλάζιο ήταν. Έλαμπε ολόκληρος. Ήταν ένας ήλιος πραγματικά.

«Έκλεινε η Λεωφόρος Αλεξάνδρας από τον κόσμο που ερχόταν να δει τον Τόλη»

Αναφερόμενη στην τεράστια αγάπη του κόσμου για τον Τόλη Βοσκόπουλου, η Μαρία Ιωαννίδου θυμήθηκε στιγμές από τη συνεργασία τους πριν από περίπου 50 χρόνια. 

«Όταν κάναμε τη “Μαριχουάνα” στο θέατρο Μπουρνέλη και ήταν ήδη φίρμα ο Βοσκόπουλος, έκλεινε όλη η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, γιατί το θέατρο ήταν στο τέλος της Αλεξάνδρας, για να έρθει να δει τον Τόλη. Γινόταν χαμός», είπε και πρόσθεσε:

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με λευκό κοστούμι

Ο σπουδαίος τραγουδιστής με λευκό κοστούμι στην πίστα (φωτογραφία αρχείου NDP)

«Και σαν να μην πέρασε μέρα, ενώ είχαν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια, το ίδιο συνέβη πριν από ενάμιση χρόνο και στη “Μαριχουάνα” του Βάλαρη στην Πειραιώς. 

Σηκώνονταν όρθιοι, προσκυνούσαν, χειροκροτούσαν. Τον αγαπούσαν γιατί ο Τόλης εξέπεμπε όλο αυτό», σημείωσε.

Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνισή του

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν ήταν ψώνιο- Eίχε αδυναμία στο γυναικείο φύλο»

Μιλώντας για τον Τόλη Βοσκόπουλο, η κ. Ιωαννίδου αναφέρθηκε στην αδυναμία που είχε στο γυναικείο φύλο.

«Ήταν πολύ γενναιόδωρος και πολύ τρυφερός με τις γυναίκες. Ήταν πολύ γλυκός και δοτικός άνθρωπος και δεν ήταν ψώνιο. Ο Τόλης ήταν μοναδικός, ήταν από αυτούς που λέμε έσπασε το καλούπι και δε θα ξαναβγεί Τόλης», είπε.

Τόλης Βοσκόπουλος: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του;

Όπως συμπλήρωσε, ο Τόλης Βοσκόπουλος αγαπούσε πολύ το γυναικείο φύλο. 

«Εγώ ήμουν μικρή τότε, αλλά πάντα με φλέρταρε. Με φλέρταρε πολύ. Εγώ τότε μόλις είχα χωρίσει με το Σειληνό…
Μία μέρα μπήκα κλαίγοντας στα καμάρια. Έριχνα πολύ κλάμα και μου λέει, “γιατί κλαις κοριτσάκι”. Λέω, “Τόλη μου, έχασα το σκυλάκι μου, πέθανε”.  
“Mην κλαις”, μου λέει, “Σε 10 μέρες γεννάει η σκύλα μου και θα σου δώσω”. Kαι όντως μου έδωσε ένα σκυλάκι τον Τόμι. Tώρα που ξανασυναντηθήκαμε το συζητάγαμε και μου έλεγε: 
“Θυμάσαι τον Τόμι που σου χάρισα;”.

Βοσκόπουλος: Η πρώτη αντίδραση της Άντζελας Γκερέκου μετά τον θάνατό του

«Zήσαμε τον μεγάλο έρωτα του Τόλη με τη Ζωίτσα τη Λάσκαρη»

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Τόλη Βοσκόπουλο, υπήρξε η σχέση του με την Ζωή Λάσκαρη τη δεκαετία το ‘70. 

«Ήμασταν τότε μια παρέα, με τον Τόλη. Εγώ ήμουν φιντανάκι. Ήταν η Ζωίτσα η Λάσκαρη, ο Σειληνός και ο Χρόνης Εξαρχάκος και κάναμε πάρα πολύ παρέα. 

Θυμάμαι το μεγάλο έρωτα που είχε με τη Ζωίτσα τη Λάσκαρη. Μία μέρα με παίρνει o Βαγγέλης ο Σειληνός, “ η Ζωίτσα, τρέχα- τρέχα πεθαίνει, αυτοκτονεί...την άφησε ο Τόλης”. Είχαμε ζήσει τέτοιες στιγμές,  με όλο αυτόν το μεγάλο έρωτα με τη Ζωίτσα. Ήταν πάρα πολύ ωραίο ζευγάρι», είπε η κ. Ιωαννίδου.

Η Ζωή Λάσκαρη με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Η Ζωή Λάσκαρη με τον Τόλη Βοσκόπουλο το 2014 (φωτογραφία αρχείου NDP)

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι μεγάλοι έρωτες που «σημάδεψαν» τη ζωή του

«Η Άντζελα Γκερέκου ήταν ένας άγγελος στην ζωή του Τόλη»

Αναφερόμενη στην Άντζελα Γκερέκου και την κόρη που απέκτησε με τον Τόλη Βοσκόπουλο, η κ. Ιωαννίδου μίλησε με τα καλύτερα λόγια. 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους, Μαρία. (φωτογραφία αρχείου NDP)

«Ήταν ένας άγγελος που μπήκε στη ζωή του (η Άντζελα) . Και η Μαρία το Μαριώ (η κόρη του)… Έρχονταν κάθε βράδυ στην παράσταση. Κάθε βράδυ ήταν στην πρώτη σειρά για συμπαράσταση, να τους βλέπει . Ήταν μία πολύ ωραία οικογένεια», είπε.

Τόλης Βοσκόπουλος: Ποιος ήταν ο «πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού

«Δεν είχε παραδοθεί ο Τόλης Βοσκόπουλος- Ήθελε να παίξει στο θέατρο»

Συνεχίζοντας η κ. Ιωαννίδου αποκάλυψε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε σχέδια και όνειρα για το μέλλον.

«Ήταν να συνεργαστούμε πάλι. Θα ξαναανεβάζαμε τον Σεπτέμβριο στο Πεδίον του Άρεως τη «Μαριχουάνα» για έναν μήνα και είχε πει το “ΝΑΙ” ο Τόλης. Ήθελε πολύ... Δεν ήταν παρατημένος ο Τόλης. Ήθελε να παίξει στο θέατρο. Μου έλεγε ότι θέλει να παίξει κάτι καλό, κάτι σημαντικό και έλεγε μάλιστα στο Γιώργο τον Βάλαρη να του γράψει κάτι», είπε μιλώντας στο star.gr.  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top