Όσκαρ 2021: Στη Γιου-Τζουνγκ Γιουν το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου

Η ομιλία της 74χρονης ηθοποιού που κέρδισε τις εντυπώσεις

Στιγμιότυπα από τα Όσκαρ 2021 στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Η ταλαντούχα Γιουν Γιου-τζουνγκ (Youn Yuh-jung) από τη Νότια Κορέα κέρδισε Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Minari» του Λι Άιζακ Τσανγκ, μετά την κυριαρχία της στα SAG, το Νational Board of Review, το βραβείο των κριτικών της Νέας Υόρκης, τα BAFTA και τα βραβεία 45 ακόμη κριτικών ενώσεων. 

Όσκαρ 2021: Οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Minari», Γιουν Γιου-τζουνγκ (Youn Yuh-jung), είναι η πρώτη ηθοποιός από την Ν. Κορέα που κατακτά Όσκαρ ερμηνείας, και ειδικά μάλιστα μια χρονιά μετά το «Parasite», όταν η ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο θριάμβευσε κερδίζοντας 4 Όσκαρ, αλλά δίχως κανένας ηθοποιός του καστ να προτείνεται στις ερμηνευτικές κατηγορίες- κάτι για το οποίο η Ακαδημία κατακρίθηκε έντονα.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Minari», Γιουν Γιου-τζουνγκ (Youn Yuh-jung), είναι η πρώτη ηθοποιός από την Ν. Κορέα που κατακτά Όσκαρ ερμηνείας.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Minari», όταν ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιό της από τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος ήταν παραγωγός στην ταινία της, δε δίστασε να αστειευτεί μαζί του επί σκηνής. «Κύριε Μπραντ Πιτ. Επιτέλους, χαίρομαι που σε γνωρίζω. Πού ήσουν όταν κάναμε γυρίσματα στην Τούλσα;» είπε στην αρχή της ομιλίας αποδοχής της, καθώς ο Πιτ στεκόταν εκτός σκηνής. «Και πάλι όμως, χαίρομαι που σε γνωρίζω» πρόσθεσε η Γουν, ενώ ο διάσημος ηθοποιός της έριξε ένα χαμόγελο από τα παρασκήνια.

Η Γιουν Γιου-τζουνγκ αφιέρωσε το βραβείο στον πρώτο της σκηνοθέτη, δηλώνοντας: «Πιστεύω θα ήταν πολύ περήφανος αν ήταν ακόμα ζωντανός»

Όσκαρ 2021: Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Η Γιουν Γιου-τζουνγκ δήλωσε: «Είμαι από την Κορέα. Κανείς (σ.σ. στην τελετή) δεν ξέρει πώς να προφέρει το όνομά μου, αλλά απόψε σας συγχωρώ όλους. Πάντα παρακολουθούσα τα Όσκαρ από την τηλεόραση. Το ότι είμαι εδώ και παίρνω βραβείο, απλά δεν το πιστεύω! Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και όλη την οικογένεια της ταινίας, αλλά περισσότερο τον Λι Άιζακ Τσανγκ, γιατί χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν εδώ απόψε. Δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό – πώς να ανταγωνιστώ την Γκλεν Κλόουζ; Όλες μας είμαστε νικήτριες, απλά σήμερα είχα περισσότερη τύχη. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στον πρώτο μου σκηνοθέτη. Πιστεύω θα ήταν πολύ περήφανος αν ήταν ακόμα ζωντανός».

Όσκαρ 2021: Υποψηφιότητες για Β' Γυναικείου Ρόλου

Μαρία Μπακάλοβα - Borat Subsequent Moviefilm

Γκλεν Κλόουζ - Hillbilly Elegy

Ολίβια Κόλμαν- The Father

Αμάντα Σέϊφριντ - Mank

Γιου-Τζουνγκ Γιουν - Minari

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top