Βραβεία Σεζάρ 2021: Γυμνή διαμαρτυρία για το κλείσιμο του πολιτισμού

Τι έγραφαν τα μηνύματα στο σώμα της

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη γυμνή διαμαρτυρία στα βραβεία Σεζάρ. (14/4)

Επεισοδιακή ήταν η φετινή απονομή των βραβείων Σεζάρ, που θεωρούνται τα Όσκαρ της Γαλλίας. Μια ηθοποιός εμφανίστηκε γυμνή, με μηνύματα διαμαρτυρίας στο κορμί της για το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Κορίν Μαζιερό έγραψε σε μια μάσκα «Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον» και ντύθηκε γάιδαρος, καλυμμένη με ψεύτικο αίμα. Και ξεγυμνώθηκε για να δείξει την πλάτη της που έγραφε «Δώσε μας πίσω την τέχνη Ζαν», αναφερόμενη στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

διαμαρτυρία βραβεία Σεζάρ

Γυμνή διαμαρτυρία στα βραβεία Σεζαρ στη Γαλλία. AP Images

Παρουσίαζε το βραβείο καλύτερου κοστουμιού, αλλά έβγαλε το ματωμένο δικό της για να διαμαρτυρηθεί για την απελπιστική κατάσταση που ζουν οι καλλιτέχνες στη Γαλλία, με κλειστά τα θέατρα και τα σινεμά. Η 57χρονη Κορίν Μαζιερό, έστειλε το δικό της μήνυμα απόγνωσης στην κυβέρνηση..

Για την ιστορία, μεγάλος νικητής των Σεζάρ αναδείχθηκε η μαύρη κωμωδία «Adieu Les Cons» του Αλμπέρ Ντιποντέλ. Όμως οι Γάλλοι καλλιτέχνες νιώθουν ηττημένοι και η διαμαρτυρία της Μαζιερό τους εκφράζει. Δεκάδες έχουν κάνει καταλήψεις θεάτρων σε τουλάχιστον εννέα πόλεις. Ζητούν να ανοίξουν οι πολιτιστικοί χώροι και να μπει τέλος στην επί μήνες διακοπή των παραστάσεων. 

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top