Δημήτρης Λιγνάδης: Η «παραίτηση», η Ακρίτα και η απάντηση της Μενδώνη

«Δεν υπάρχει κάποια επώνυμη καταγγελία» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι δε ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης / Φωτογραφία: NDP

Όλα ξεκίνησαν μετά τη χθεσινή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στην οποία ανέφερε ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

H ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Απάντησα εχθές για όλα αυτά. Καταρχάς εγώ δεν ξέρω συζητήσεις, δεν ξέρω φήμες. Δε μας αφορούν. Είμαστε κράτος δικαίου. Προφανώς όταν έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες, οφείλουμε να επέμβουμε. Δε χωράει καμία ανοχή και καμία ανεκτικότητα σε θέματα βίας, οποιασδήποτε μορφής βίας. Από την άλλη πλευρά, όμως, όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες δημιουργούμε ένα πλαίσιο ανθρωποφαγίας, το οποίο δε στέκει σε κράτος δικαίου. Εάν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες για τον οποιονδήποτε, τότε οφείλουμε να παρέμβουμε. Όχι όμως σε φήμες, όχι σε συζητήσεις που γίνονται ατέλειωτα στα social media», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Δημήτρης Λιγνάδης: «Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο Εθνικό Θέατρο»

«Μη λειτουργούμε με υποθέσεις. Αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν, αν εξελιχθούν. Επίσημη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. Κατόπιν αυτού είναι προφανές ότι όλο αυτό το σενάριο που στήθηκε χθες περί παραίτησης και αιτήματος παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί» είπε ακόμα αναφερόμενη στην ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα.

«Όλη αυτή η συζήτηση που αναφέρατε, έγινε στα social media», είπε και τόνισε ότι στα social media ο καθένας λέει την άποψή του.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «η υπόθεση αυτή αφορά πολύ περισσότερους χώρους, είναι μια νοσηρή κατάσταση και χάρη στη γενναιότητα κάποιων ανθρώπων, σαν την κυρία Σοφία Μπεκατώρου, είναι καιρός να σπάσει αυτό το απόστημα».

«Είναι μια στιγμή να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βία να καταγγείλουν επώνυμα και ήδη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο προχωρά στη σύνταξη του κώδικα δεοντολογίας που είναι σε διαβούλευση και δείχνει ότι η πολιτεία είναι διατεθειμένη να συμβάλει στον χώρο της τέχνης. Δεν πρέπει να είμαστε ανεκτικοί σε τέτοιου είδους συμπτώματα και συμπεριφορές», είπε η υπουργός.

«Ο πολιτισμός έχει άμεση σχέση με την καθημερινή μας συμπεριφορά. Είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε όλο το κόσμο, είναι η σειρά η δική μας να έρθουμε ενώπιος ενωπίω με το μείζον ζήτημα. Καμία ανοχή εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες κατηγορίες που παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Να δούμε και τη θετική πλευρά με τους άνδρες και γυναίκες που καταγγέλλουν επώνυμα. Επισπεύδουμε και ταυτίζουμε κλάδους με νοσηρά φαινόμενα», πρόσθεσε η κυρία Λίνα Μενδώνη.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη ''αξιόπιστη πληροφορία'' είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

 

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top