Χ. Αλεξανιάν: Η μοιραία συνάντησή της με τη Μελίνα Μερκούρη

Όσα είπε στο star.gr για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παράσταση

«Μελίνα Μερκούρη - Για πάντα Κυριακή» είναι ο τίτλος της παράστασης που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη. Την αείμνηστη Μελίνα που έφυγε από κοντά μας στις 6 Μαρτίου του 1994. 

Πρόκειται για ένα έργο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Γιαννοπούλου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τη Χριστίνα Αλεξανιάν. 

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη για τον ρόλο της στην παράσταση καθώς και για τη συνάντηση που είχε στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα με τη Μελίνα. 

«Είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, που θα έχω τον ρόλο την αφηγήτριας. Η Μελίνα Μερκούρη είναι μια γυναίκα ορόσημο για την Ελλάδα. Είχα την τύχη να τη γνωρίσω στον πρώτο μήνα των μαθημάτων μου στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Με είχε επιλέξει ο Ζυλ Ντασέν να κάνω έναν μικρό ρόλο σε μια παράσταση του. Η Μελίνα είχε έρθει να δει την πρόβα. Ήταν σαρωτική, διότι ήταν μια θεόρατη γυναίκα με πολύ ταμπεραμέντο και προσωπικότητα. Μου είχε πει εάν είσαι με τον Τζούλι, μην φοβάσαι τίποτα.»  

Η αγαπημένη ηθοποιός έχει αποδείξει πως στηρίζει την παράδοση και τις ρίζες της. Η Χριστίνα Αλεξανιάν έχει Αρμένικη καταγωγή, με την οικογένειά της να έχει διωχθεί από τους Τούρκους στη γενοκτονία των Αρμενίων. Μάλιστα η παράσταση με θέμα τη γενοκτονία και τη Μικρασιατική καταστροφή «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» έχει βραβευτεί παγκοσμίως. Η ηθοποιός μιλώντας για τη μετατροπή της ΑγίαςΣοφίας σε τζαμί, ξεσπά στην κάμερα του star.gr: «Νιώθω πολύ μεγάλο θυμό και πόνο. Η Αγιά Σοφιά είναι η Αγιά Σοφιά, νιώθω μεγάλο  θυμό!». 

Τέλος, η ηθοποιός μιλώντας για την επιστροφή της σειράς «Λόγω Τιμής» και αναφορικά με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης που έκανε, αναφέρει: «Για εμάς ήταν μια πολύ ωραία στιγμή να βρεθούμε μετά από 20 χρόνια. Θεωρώ ότι ήταν αρκετά αργά η ώρα προβολής της σειράς και ήταν απέναντι από μια σειρά που είχε μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω αν ήταν λάθος ο προγραμματισμός από τον ΣΚΑΪ. Για εμάς τους ηθοποιούς πάντως ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή.» 
 
Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Κάμερα/ Μοντάζ: Λαμπρινή Μπεστεμιώτη
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top