Marilena: Το νέο της τραγούδι, η Eurovision και οι μεγάλες συνεργασίες

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια ανοίγει την καρδιά της στο star.gr

H Marilena Animando είναι μία από τις ταλαντούχες τραγουδίστριες της νέας γενιάς που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν από τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα, μετρώντας σπουδαίες συνεργασίες, τόσο στα τραγούδια της, όσο και στις live εμφανίσεις της.

Αν και σπούδασε Παιδαγωγικά, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της και ήδη μετράει τις πρώτες της επιτυχίες, με πιο πρόσφατη το «Συνάντησέ Με», που κυκλοφόρησε από την Panik Records.

 Marilena Animando

Με εξωτερική εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα και φωνή που «μαγεύει», η Marilena σίγουρα είναι ένα από τα πρόσωπα που ήρθαν για να μείνουν! Η ίδια αποκαλύπτεσαι στο star.gr, μιλώντας για τα επαγγελματικά της, το ενδεχόμενο να πάρει μέρος στη Eurovision, αλλά και τα όσα κάνει όταν σβήνουν τα φώτα…  

Νέο τραγούδι, «Συνάντησέ Με» και ένα, πραγματικά, ονειρικό music video. Μίλησέ μου γι’ αυτό.

Θα ήθελα ο καθένας να το αποσυμβολίσει όπως θέλει! Aυτό που εμείς προσπαθήσαμε να εκφράσουμε στο video του «Συνάντησέ Με», που κυκλοφορεί από την Panik Records, είναι το ταξίδι που κάνεις προκειμένου να αγγίξεις ένα στόχο. Αυτό το ταξίδι περνάει μέσα από το «κουτάκι» του μυαλού, εκεί όπου συναντάς τους φόβους σου, τους κοιτάζεις, τους αντιμετωπίζεις κι έτσι, όταν τελικά φτάνεις εκεί που ονειρευόσουν, αυτοί οι φόβοι έχουν εξανεμιστεί όπως τα πέταλα ενός λουλουδιού. Μένεις μόνος, έτοιμος για το επόμενο ταξίδι. Το «Συνάντησέ Με» ήταν για ‘μένα ένα βήμα μιας τέτοιας εσωτερικής διαδρομής.

Στο «Συνάντησέ Με» συνεργάζεσαι με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και την Βίκυ Γεροθόδωρου, ενώ προηγήθηκαν δύο singles με τον Θάνο Παπανικολάου. Πώς είναι για μία ανερχόμενη τραγουδίστρια να συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα δημιουργών;

Είναι μεγάλη τιμή, ενδιαφέρον και ταυτόχρονα πρόκληση να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Πάνω από όλα, όμως, είναι η εμπειρία, όλα εκείνα που συλλέγεις μέσα από την προσπάθεια και τη δημιουργική διαδικασία ώσπου να κυκλοφορήσει ένα κομμάτι.

Και στις live εμφανίσεις σου έχεις συνεργασίες με εξίσου μεγάλα ονόματα, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Σέβομαι όλους τους συναδέλφους μου, είτε είναι «μικρά», είτε «μεγάλα» ονόματα. Υπάρχουν μάλιστα καλλιτέχνες που με ενέπνευσαν και που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, όταν είσαι δίπλα σε πολύ δημοφιλείς επαγγελματίες του χώρου, μαθαίνεις πολλά πράγματα κι είναι ένα ακόμη κίνητρο να βελτιώνεσαι συνεχώς.

Η πανδημία έφερε μέτρα και αλλαγές και στον καλλιτεχνικό χώρο. Είχες επαγγελματικά σχέδια που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας; Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;

Η πανδημία έφερε αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα έκανα αν δεν συνέβαινε αυτό - εστιάζω σε αυτά που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω ακόμα και μόνο απ’ το σπίτι. Ό,τι κι αν συμβαίνει, προσπαθώ με όση ευελιξία διαθέτω να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε αλλαγή.


Θα ήθελες να πάρεις μέρος στην Eurovision; Πώς φαντάζεσαι ότι θα ήταν μία τυχόν συμμετοχή σου;

Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που απαιτεί πάρα πολλή δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα, συγκέντρωση, εστίαση στη λεπτομέρεια και ομαδική εργασία. Πιστεύω είναι εμπειρία ζωής, μεγάλη τιμή κι ευθύνη για ένα καλλιτέχνη να επιλεγεί να ανέβει σε αυτή τη σκηνή. Εννοείται πως θα το ήθελα! Φαντάζομαι μία συμμετοχή λαμπερή και με περιεχόμενο κι ευελπιστώ, εάν έρθει αυτή η στιγμή για ‘μένα, μαζί με την καλύτερη ομάδα, να χαρίσουμε στη χώρα μας μία επάξια συμμετοχή.

Από φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό… τραγουδίστρια! Έχεις πάρει το πτυχίο σου; Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Η μουσική ήταν όνειρο κι ενδιαφέρον μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η Παιδαγωγική σχολή κάλυψε ένα άλλο κομμάτι μέσα μου, «άνοιξε» το μυαλό μου και μου έδωσε τα εφόδια να εμβαθύνω τις γνώσεις μου σε σχέση με τον άνθρωπο, κάτι που με ενδιαφέρει πολύ ως αντικείμενο. Είχα ξεκινήσει να δουλεύω ως τραγουδίστρια σε φοιτητικά μαγαζιά και μπάντες, έκανα μαθήματα φωνητικής, έγραφα στίχους, προτού ακόμα πάρω το πτυχίο μου, οπότε και συνειδητοποίησα ότι αυτό θέλω να κάνω την υπόλοιπη ζωή μου! Στην αρχή ήταν δύσκολο να τα συνδυάσω, αλλά στο τέλος τα κατάφερα.

Είσαι μια πολύ εμφανίσιμη κοπέλα. Πιστεύεις ότι η εμφάνιση παίζει ρόλο σε έναν καλλιτέχνη ή μπορεί να επισκιάσει το ταλέντο του;

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αυτό που περιγράφεις, το έχουμε δει να συμβαίνει αυτό! Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα εξαρτώνται από το πως θα τα χρησιμοποιήσεις, από τις προτεραιότητες που θα θέσεις. Για ‘μένα προτεραιότητα είναι να ακούγεται κάτι όμορφο - μετά όλα τα άλλα.

Έχει συμβεί κάποιο περιστατικό στην πίστα που να σε έκανε να νιώσεις αμήχανα ή άσχημα;

Όχι, μέχρι στιγμής ό,τι έχει τύχει το έχω αντιμετωπίσει με χαμόγελο!

Σίγουρα θα δέχεσαι πολλά μηνύματα στα social media. Ποιο είναι το πιο ωραίο που έχεις λάβει και ποιο εκείνο που σε έφερε σε δύσκολη θέση;

Τα ωραιότερα μηνύματα που λαμβάνω είναι εκείνα που μου περιγράφουν πως μέσα από ένα τραγούδι ή ένα live έφτιαξα τη μέρα κάποιου. Δεν έχω λάβει κάποιο μήνυμα που να με έχει ενοχλήσει.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη όπως εσύ να μπει σε αυτό που λέμε μουσική βιομηχανία; Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι;

Το δύσκολο και το εύκολο είναι σχετικό - πιστεύω πολύ στην εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, τη δουλειά, τη συγκέντρωση και την επιμονή. Αισθάνομαι τυχερή που από πολύ νωρίς γνώρισα τον CEO της Panik Entertainment Group, Γιώργο Αρσενάκο. Σε ένα καλλιτέχνη που ξεκινάει τώρα, θα έλεγα να είναι προσεκτικός, να ξέρει τι θέλει και που θέλει να φτάσει και να προχωράει με πυξίδα αυτό το όραμα. Να μην κάνει παραχωρήσεις που θα τον φέρουν σε δυσαρμονία με τον εαυτό του.

Ποια είναι η Marilena όταν σβήνουν τα φώτα; Περιέγραψέ μου μία τυπική σου μέρα.
Είμαι ήρεμη, μου αρέσει περισσότερο να παρατηρώ και να σκέφτομαι παρά να κάνω «φασαρία». Είμαι πολύ σπιτόγατα, ακούω μουσική, μελετάω και χαίρομαι πραγματικά με τα απλά πράγματα. Μία βόλτα κοντά στη θάλασσα, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, το γουργουρητό του γάτου μου, ένα φαγητό και μία ωραία ταινία μπορούν να φτιάξουν τη μέρα μου!

Ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα; Τον έχεις βρει ή είσαι ελεύθερη και ωραία;  

Σε μία σχέση το πιο σημαντικό είναι ο ένας να θέλει να είναι εκεί για να κάνει τη ζωή του άλλου πιο όμορφη. Πιστεύω στις σχέσεις που βασίζονται στην αγάπη κι όχι τον εγωισμό.  Και οι δύο μαζί να καταλαβαίνουν και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και να κρατάνε αυτό που έχουν αληθινό και ζωντανό.

Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας μερικά beauty tips που ακολουθείς.

Ο ύπνος, το νερό, η ισορροπημένη διατροφή και, γενικά, οτιδήποτε συνάδει με την καλή υγεία.

Πώς θα περάσεις το καλοκαίρι σου;

Σίγουρα θα πάω στη Νάξο, στην οικογένειά μου, για λίγες μέρες. Δεν έχω κάτι άλλο προγραμματισμένο, αλλά, είτε στην Αθήνα, είτε κάπου αλλού, η παρέα είναι που μετράει περισσότερο!

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top