Τα «μαζεύει» η Dua Lipa για τη φωτογραφία με τη «Μεγάλη Αλβανία»

Το νέο σχόλιο της ποπ σταρ

Με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε από τη φωτογραφία που δημοσίευσε πριν από δύο ημέρες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter για τη… Μεγάλη Αλβανία, η Dua Lipa με καταγωγή από την Αλβανία θέλησε να διευκρινήσει τα πράγματα.

Η ποπ σταρ που δημοσίευσε μια φωτογραφία με χάρτη της Αλβανίας μέχρι τη… Θεσπρωτία και μια φράση που ανέφερε πως οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες, έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε τα… μάζεψε, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που την ταύτισαν με την ακροδεξιά ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Με νέο tweet της η Lipa που πέρασε μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Κοσσυφοπέδιο, φέρεται να ακολούθησε τη δημοσίευση μιας αναφοράς που ζητούσε το Κοσσυφοπέδιο να εμφανίζεται στους Χάρτες της Apple ως ανεξάρτητο έθνος. Σε αυτό εξήγησε ότι: «Δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος».

Pop stars από τα Βαλκάνια που κατακτούν το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα

«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς», έγραψε αρχικά.

Dua Lipa

Η Dua Lipa στη σκηνή των American Music Awards το 2019 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Και συνέχισε: «Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου... τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

Η αναφορά αυτή είχε υποστηριχτέι παλιότερα κι από τη διάσημη τραγουδίστρια Rita Ora, που επίσης έχει δεσμούς με το Κοσσυφοπέδιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top