Υπόθεση Γουαϊνστάιν: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου

Δείτε στο βίντεο του Reuters τι συνέβη στο νοσοκομείο όπου διεκομίσθη ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση σε πρώτο βαθμό και για βιασμό σε τρίτο βαθμό κρίθηκε από το δικαστήριο ο πρώην ισχυρός άνδρας του Hollywood, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Νέες αποκαλύψεις για τους βιασμούς του Hollywood - Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του παραγωγού

Έπειτα από τη συνεδρίαση των ενόρκων που διήρκεσε περισσότερο από 25 ώρες, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν κρίθηκε ένοχος για δύο από τα πέντε αδικήματα, ενώ απαλλάχθηκε από δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που θα του επέσυραν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η ποινή του θα ανακοινωθεί σε άλλη ημερομηνία, ενώ οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και διετάχθη η κράτησή του, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη δίκη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες.

Νέα Υόρκη: Θύμα βιασμού ξεμπροστιάζει τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Το κατηγορητήριο

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εναντίον της πρώην βοηθού παραγωγής Μίμι Χαλέγι το 2006 και για τον βιασμό της Τζέσικα Μαν, μιας επίδοξης ηθοποιού, το 2013, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες από 80 γυναίκες, μεταξύ τους και διάσημες ηθοποιοί, έχουν καταγγείλει ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάνστιν.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με βοήθεια, καθώς δυσκολευόταν να περπατήσει, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στήθος. 

Αργότερα, ο εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε ότι πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση και ταχυκαρδία.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top