Meghan: To Παλάτι δεν της επέτρεψε τελικά να συμμετάσχει στη συνάντηση

Τι είπαν Ελισάβετ, Harry, William, και Κάρολος στο οικογενειακό συμβούλιο

Πρώτο θέμα σε όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης είναι το λεγόμενο Megxit! Λεπτομέρειες για τα όσα έγιναν στην περίφημη οικογενειακή σύσκεψη στο Σάντριγχαμ αποκάλυψε η Daily Mail, η οποία αναφέρει πως σε αυτήν δε συμμετείχε η Meghan Markle τελικά. 

Τα ΜΜΕ είχαν στηθεί από νωρίς έξω από το εξοχικό της οικογένειας για να καταγράψουν τις αφίξεις της βασιλικής οικογένειας

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να μην συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης η Meghan μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία βρίσκεται στον Καναδά. Η βασιλική οικογένεια φοβήθηκε πως υπάρχει πιθανότητα να διαρρεύσει η συζήτηση. 

Βέβαια, κάποια άλλα δημοσιεύματα γράφουν ότι η Meghan έμεινε «εκτός» μετά από απαίτηση της Ελισάβετ και όχι για λόγους ασφαλείας. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ κατά την αποχώρησή της από το Σάντριγχαμ-Φωτογραφία: Apimges

Harry: Έφτασε δυο ώρες νωρίτερα στο Σάντριγχαμ

Κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον πρίγκιπα Harry είχε η βασίλισσα Ελισάβετ. Πριν από την κρίσιμη οικογενειακή σύσκεψη στο Σάντριγχαμ, η βασίλισσα θέλησε να δει προσωπικά τον εγγονό της Harry.

Ανακοίνωση βασίλισσας Ελισάβετ: Εκτός παλατιού ο Harry και η Meghan Markle!

Για αυτό τον λόγο ο Δούκας του Sussex έφτασε στο εξοχικό της οικογένειας δύο ώρες πριν το οικογενειακό συμβούλιο, προκειμένου να μιλήσει με τη γιαγιά του και να της πει τη δική του πλευρά.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Harry είχε προσωπική συνάντηση και με τον πατέρα του, Κάρολο, ο οποίος του εξήγησε πως οι οικονομικοί «πόροι» πλέον θα περιοριστούν κατά πολύ, εξαιτίας της απόφασής του με την σύζυγό του να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Μάλιστα, ο Κάρολος φέρεται να του είπε πως περιμένει ότι μέσα από τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες και από το εισόδημα που έχει από το Δουκάτο της Κορνουάλης, θα πληρώνει τους οικογενειακούς λογαριασμούς του.

Όλα όσα έγιναν στο οικογενειακό συμβούλιο

Το συμβούλιο διήρκησε συνολικά δύο ώρες, με το στενό φιλικό περιβάλλον του πρίγκιπα Harry να αναφέρει πως η βασίλισσα του είπε πως ήταν πολύ απογοητευμένη με την απόφασή του.

William-Harry: Η κοινή επίσημη απάντησή τους για τη σχέση τους!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το οικογενειακό συμβούλιο έγινε σε ήρεμους τόνους, με την Ελισάβετ, τον Κάρολο και τον πρίγκιπα William, ο οποίος έφτασε 15 λεπτά πριν αρχίσει η σύσκεψη, να συμφωνούν πως θα χρειαστεί μία μεταβατική περίοδος ώστε να αποκοπούν οριστικά από τα καθήκοντά τους ως βασιλικοί, η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry.

Κάρολος-William-Harry έφυγαν με ξεχωριστά αυτοκίνητα από το Σάντριγχαμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ «διέταξε» να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες από το προσωπικό της «εντός ημερών», ενώ φέρεται να έδωσε έμφαση στο θέμα του brand «Sussex Royal» και κανόνες που θέλει να μπουν γύρω από διαφημιστικές δραστηριότητες.

«Θα υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για τα brand. Κανείς δε θέλει να δει το όνομα σε κουτί μαργαρίνης για παράδειγμα», ανέφερε πηγή από το Buckingham.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κάρολος, ο William και ο Harry έφυγαν με ξεχωριστά αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ και τι μπορεί να «κρύβει»

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας, η οποία τόνισε ότι στηρίζει την απόφαση Harry-Meghan, αναλυτές και ειδικοί στα θέματα της βασιλικής οικογένειας, προσπάθησαν να αναλύσουν λέξη προς λέξη τα λόγια της Ελισάβετ!

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής Οικογένειας με πλήρες ωράριο, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, στην οποία προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι αναφέρθηκε στο ζευγάρι με τα μικρά τους ονόματα και όχι με τους τίτλους τους, όπως συνηθίζετε.

Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle: Όλες οι φορές που «έσπασαν» το πρωτόκολλο!

Μάλιστα, δίνεται έμφαση στο ότι χρησιμοποίησε τους όρους «η οικογένειά μου» και «ο εγγονός μου», τακτική που μαρτυρά ότι έχει ξεχωρίσει τον Harry από την υπόλοιπη οικογένεια. 

Ένα άλλο σημείο της ανακοίνωσης που στέκονται οι αναλυτές, είναι στο σημείο που αναφέρει πως θέλουν να μην εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή. Εκεί, τονίζουν πως δεν ξεκαθαρίζεται αν σε αυτό περιλαμβάνεται και ο πρίγκιπας Κάρολος που τους ενίσχυε οικονομικά με 2 εκατ. λίρες ανά έτος. Ούτε αν αυτό θα αφορά και την προσωπική τους ασφάλεια από εδώ και στο εξής.

Τέλος, στέκονται στο γεγονός ότι η βασίλισσα έκανε λόγο για «πολύπλοκη κατάσταση», αναφέροντας ότι βρίσκεται για πρώτη φορά σε συνθήκες που δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Συμπληρώνουν, όμως, πως είναι αποφασισμένη να τελειώσει το ζήτημα άμεσα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα αφαιρέσει τους τίτλους από τον Harry και τη Meghan;

Όσο για το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρεται στον εγγονό της και στη σύζυγό του ως Harry και Meghan και όχι ως Δούκα και Δούκισσα του Sussex, κατά πολλούς δείχνει ότι θα τους αφαιρέσει τους τίτλους, καθώς πρόκειται για κάτι πραγματικά ασυνήθιστο και μάλιστα σε επίσημη δήλωση.

Πώς σχολίασαν οι ειδικοί τη σύσκεψη

Κάποιοι θεωρούν νικητές τη Meghan και τον Harry, όπως η συγγραφέας βιβλίων που αφορούν την βασιλική οικογένεια, Ινγκριντ Σιούαρτ. «Ο πρώτος γύρος ανήκει στο ζευγάρι. Νομίζω ότι η βασιλική οικογένεια κάνει πίσω για να τους βοηθήσει», είπε στους Times.

Η βασιλική οικογένεια, όπως γράφει η Daily Mail, φοβάται ότι αν δημιουργηθεί μια αίσθηση «εξαργύρωσης» από την πλευρά των Harry-Meghan θα ήταν κάτι υποτιμητικό για ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια.

«Έχει επομένως συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης στην οποία οι Sussexes θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο».
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top