Α' προβολή: H ταινία «La La Land» απόψε στις 21.00

Βραδιά μιούζικαλ στο Star

Το μιούζικαλ «La La Land», προβάλλεται απόψε στις 21:00 σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star.

Για το πρόγραμμα του Star μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω του star.gr/tv

Η υπόθεση:

Ο Σεμπάστιαν και η Μία ζουν στο Λος Άντζελες, την πόλη των ονείρων. Ο Σεμπάστιαν είναι πιανίστας, λάτρης της τζαζ και έχει ένα μεγάλο  στόχο: να ανοίξει το δικό του τζαζ μπαρ. Η Μία δουλεύει σε μια καφετέρια αλλά  φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία ηθοποιός. Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται σε έναν αυτοκινητόδρομο σε ώρα αιχμής και λογομαχούν. Λίγο αργότερα, η Μία πηγαίνει τυχαία στο μαγαζί, που παίζει μουσική ο Σεμπάστιαν, ο οποίος την αγνοεί αφού φεύγει εξοργισμένος μετά από έναν καυγά με το  αφεντικό του. Μετά από μήνες, η Μία και ο Σεμπάστιαν συναντιούνται σε ένα πάρτι και παρά το γεγονός πως αρχικά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι μεταξύ τους, γίνονται ζευγάρι. Στην πορεία της σχέσης τους και οι δύο προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους, παρά τις αντιξοότητες και να παραμείνουν μαζί, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντάμιεν Σαζέλ
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι Ντε Γουίτ

Η ταινία ισοφάρισε το ρεκόρ των υποψηφιοτήτων σε Όσκαρ των ταινιών «Τιτανικός» και «Όλα για την Εύα» λαμβάνοντας συνολικά 14 υποψηφιότητες: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου, Α' Ανδρικού ρόλου, Α' Γυναικείου ρόλου, μουσικής επένδυσης, τραγουδιού (2 υποψηφιότητες), φωτογραφίας, μοντάζ ταινίας, μοντάζ ήχου, μίξης ήχου, κοστουμιών και σχεδιασμού παραγωγής. Τελικά κέρδισε 6 Όσκαρ : Α' Γυναικείου Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερου Τραγουδιού, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.


Στις «Χρυσές Σφαίρες» η ταινία ήταν υποψήφια σε 7 κατηγορίες και κέρδισε σε όλες: καλύτερης ταινίας (κωμωδία ή μιούζικαλ), καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου, Α' Ανδρικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ, Α' Γυναικείου ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, καλύτερου τραγουδιού.
Στα BAFTA η ταινία έλαβε 11 υποψηφιότητες: καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, πρωτότυπου σεναρίου, Α' Ανδρικού ρόλου, Α' Γυναικείου ρόλου, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, φωτογραφίας, μοντάζ, σχεδιασμού παραγωγής, σχεδιασμού κοστουμιών, ήχου. Κέρδισε σε 5 κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, Α' Γυναικείου ρόλου, πρωτότυπης μουσικής, φωτογραφίας.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top