Λυκουρέζου-Κουτουμάνου: «Όταν πεθάνουν οι γονείς μου θα δεις τι θα πάθεις»

«Σφαγή» για τη μεζονέτα στο Πόρτο Ράφτη που κληρονόμησαν από τη Ζωή Λάσκαρη

Δείτε το ρεπορτάζ από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Μετά τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη και από τη στιγμή που άνοιξε η διαθήκη της, οι δύο κόρες της, Μαρία Ελένη και Μάρθα, δε λένε ούτε καλημέρα. Ο λόγος; Δεν μπορούν να βρουν λύση για το ποια θα είναι ο διαχειρίστρια του σπιτιού που τους άφησε η μητέρας τους στο Πόρτο Ράφτη. Θεωρητικά θέλουν να το πουλήσουν. Η Μαρία Ελένη, όμως, υποστηρίζει ότι η Μάρθα, μένει στη βίλα, άλλαξε κλειδαριές και δεν αφήνει ούτε τους μεσίτες να μπουν... Τελικά οι δύο γυναίκες κατέληξαν στα δικαστήρια

Οι κόρες της Λάσκαρη στα δικαστήρια-Οι αποκαλύψεις της ξαδέλφης της Μάρθας

Σήμερα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου εναντίον της αδελφής της. Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας κατέθεσε ως μάρτυρας ο πατέρας της και σύζυγος της Ζωής Λάσκαρη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως δεν έχει καταφέρει, ούτε ο ίδιος, να μπει στη μεζονέτα από το 2018: 

«Το αντικείμενο της αίτησης είναι το οίκημα και μια θυρίδα τραπέζης. Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη, έπρεπε να γίνει μια σωστή αξιοποίηση της περιουσίας. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το δικαστήριο όρισε διαχειρίστρια την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου», κατέθεσε ο κ. Λυκουρέζος.

Ο διάλογος με την Πρόεδρο:

Λυκουρέζος: Σε αυτή τη μεζονέτα μένει η Μάρθα χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της. Ανήκει και στα δυο παιδιά το σπίτι. Υπάρχει θέμα συνεννόησης και πρέπει να γίνει αξιοποίηση.
Πρόεδρος: Πρέπει να φύγει από το σπίτι;
Λυκουρέζος: Πρέπει να δέχεται μεσίτες για να πωληθεί το σπίτι
Πρόεδρος: Είναι λυπηρό να βρίσκονται οι δυο αδελφές στα δικαστήρια.
Λυκουρέζος: Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας. Αλλάζουν συνεχώς Δικηγόρος.
Πρόεδρος: Είχαν προβλήματα και πριν το θάνατο της μητέρας τους;
Λυκουρέζος: Όχι σημαντικά, τα παραδοσιακά.

«Η συμφωνία ήταν στην αρχή να μένει προσωρινά η Μάρθα μέχρι να πουληθεί. Όσες προσπάθειες έκανε η Μαρία Ελένη για να πάει μεσίτης τα τελευταία δυο χρόνια δεν μπορούσε να την βρει. Οι δικηγόροι της μου έλεγαν ότι δεν απαντάει τηλέφωνα. Το σπίτι θα κατασχεθεί αν δεν πληρωθούν τα χρέη της μητέρας τους, τα οποία κληρονόμησαν. Πιέζουν οι τράπεζες. Για την θυρίδα έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα και η Μάρθα, απ ό,τι λέει η Μαρία Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ» ανέφερε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Τι υποστηρίζει η Μάρθα Κουτουμάνου

Από την πλευρά η Μάρθα Κουτουμάνου, εμφανίστηκε κατηγορηματική σχετικά με το ότι φταίει η αδελφή της που δεν μιλούν. «Μου είχε στείλει μήνυμα ότι πλέον θα μιλάω με τον δικηγόρο της. Το έχω κρατήσει. Εγώ έμενα σε αυτό το σπίτι από όταν πέθανε ο άντρας μου».

Ο διάλογος Κουτουμάνου με την Πρόεδρο:

Πρόεδρος: Μαλώνατε;
Κουτουμάνου: Απλώς δεν είχαμε σχέσεις φοβερές. Είχε στείλει πριν το θάνατο της μητέρας μου μήνυμα στην κόρη μου και της έγραφε «όταν πεθάνουν οι γονείς μου θα δεις τι θα πάθεις».
Πρόεδρος: Η μητέρα σας δεν θα ήθελε να είστε έτσι.
Κουτουμάνου: Όχι δεν θα ήθελε. Εγώ πάντως θέλω να πουληθεί το σπίτι. Κάποια στιγμή ένας μεσίτης που είχε έρθει το είπε στην τηλεόραση ότι ξεπουλάμε τα πράγματα της μητέρας μας. Εγώ δεν το ήθελα αυτό. Σταμάτησε για λίγο να κάτσει ο θόρυβος.
Πρόεδρος: Από το φθινόπωρο του 2017 που σας έστειλε το μήνυμα που λέτε δεν έχετε μιλήσει, ούτε ήρθε στο Πόρτο Ράφτη.
Κουτουμάνου: Όχι, ποτέ. Και άλλαξα κλειδαριές γιατί μας έκλεψαν.
Πρόεδρος: Με τα κλειδιά τι γίνεται;
Κουτουμάνου: Δεν άλλαξα όλες τις κλειδαριές γιατί δεν είχα την οικονομική δυνατότητα. Μόνο της εξωτερικής πόρτας και της κουζίνας. Είχα δώσει κλειδιά από τις αποθήκες και πήγε και πήρε όλα τα πράγματα. Ρούχα, έπιπλα, κουστούμια! Δεν είχα εμπιστοσύνη πια.

Όταν ερωτήθηκε από την Πρόεδρο γιατί υπάρχει η κόντρα μεταξύ τους, η Κουτουμάνου απάντησε ότι δεν υπάρχει συνεννόηση. Είναι 500 τμ και έχουν πέσει όλα τα βάρη επάνω της. «Κανείς δε βοηθάει. Εγώ θέλω να πουληθεί και μακάρι να βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο, είναι μεγάλο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το τέλος της σημερινής δίκης οι δύο πλευρές φαίνεται να ήρθαν λίγο πιο κοντά... καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούν ώστε να τα βρουν εξωδικαστικά. Αυτή την εξέλιξη επιβεβαίωσε τόσο η Μάρθα Κουτουμάνου όσο και η δικηγόρος της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη δικαστική αίθουσα. Θα βγει άραγε λευκός καπνός; 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top