Κοντιζάς: Η φωτογραφία με την κόρη του και το μήνυμα για τις αλλεργίες

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό

Δείτε τον Σωτήρη Κοντιζά να μαγειρεύει με τον Πάνο Ιωαννίδη

Για μια ακόμα φορά ο Σωτήρης Κοντιζάς θέλησε να στείλει ένα μήνυμα για τις τροφικές αλλεργίες που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά παιδάκια, ανάμεσά τους και η κόρη του. 

Γνωστός chef και κριτής του Master Chef δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία από την ώρα που τάιζε την κόρη του και μίλησε για μια ακόμα φορά για το σοβαρό αυτό θέμα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες. 

Μάλιστα δεν έκρυψε ότι πλέον ανησυχεί λίγο πιο πολύ, καθώς η μικρή του πήγε πρώτη φορά σχολείο και έπρεπε να αντιμετωπίσουν το θέμα με τις αλλεργίες ως προς το μενού του σχολείου. 

«Το ξέρω, επαναλαμβάνομαι. Είναι η τρίτη ανάρτηση που κάνω για τις αλλεργίες και δεν θα είναι η τελευταία. Όμως άρχισαν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, η κόρη μου μπήκε για πρώτη φορά σε σχολικό περιβάλλον κι η αγωνία μεγάλωσε ακριβώς λόγω της πολυτροφικής της αλλεργίας.

Από την πρώτη μέρα που το ανακαλύψαμε, οργανωμένοι και πειθαρχημένοι, το παλέψαμε. Με επιμονή και δουλειά, από εμάς και από τον παιδοαλλεργιολόγο μας, Μάριο Παπαδόπουλο, η Αριάννα σήμερα πάει πολύ καλά. Τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα. Οι άνθρωποι με αλλεργίες είναι άλλη μια ομάδα που απομονώνεται και δυσκολεύεται, λόγω άγνοιας, προκατάληψης ή αδιαφορίας του περίγυρου.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες ομάδες, «μειονότητες» -σιχαίνομαι αυτή τη λέξη- που αντιμετωπίζουν το ίδιο γιατί «δεν μας μοιάζουν». Τα πράγματα όμως μπορούν να αλλάξουν. Φτάνει να είμαστε πρόθυμοι να ξεβολευτούμε. Αύριο στο περιοδικό «Κ» ο Μάριος με την εμπειρία και τις γνώσεις του εξηγεί ό,τι χρειάζεται να ξέρει κανείς για τις αλλεργίες. Και υπογραμμίζει κι εκείνος ακριβώς αυτό. Ας μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας ή με βάση αυτόν. Ας σκεφτούμε. Γενικότερα. Ό,τι λέμε, ό,τι κάνουμε, την κάθε μας κίνηση. Αφήνει αποτύπωμα. Και έχει σημασία», έγραψε ο γνωστός μάγειρας και τα σχόλια έπεσαν βροχή από γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα με τα παιδιά τους. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top