Γιώργος Λέντζας: Ο καρκίνος με έμαθε να εκτιμώ τη ζωή χωρίς στρες

«Οι ασθένειες αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα σαν ένα θέμα ταμπού ακόμα»

Πριν από λίγα χρόνια ο καρκίνος «χτύπησε» την πόρτα του σπιτιού του Γιώργου Λέντζα, αφού η μητέρα του διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη ασθένεια. Αυτό το γεγονός έκανε τον νεαρό παρουσιαστή να αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε μέχρι εκείνη τη στιγμή τη ζωή.

Έλληνας παρουσιαστής γλίτωσε από πυροβολισμούς στη Βραζιλία!

Γιώργος Λέντζας: Το φιλί και οι τρυφερές ευχές στη Χριστίνα Στεφανίδη


«Δεν έχω ιδιαίτερες φοβίες, αλλά έχω κάποιους φόβους. Φοβάμαι να χάσω τους δικούς μου ανθρώπους, αν και έχω πια εξοικειωθεί με την ιδέα. Πώς εξοικειώθηκα με την απώλεια; Πέρασε η μητέρα μου ένα πρόβλημα με την υγεία της -καρκίνο, η ασθένεια του παρόντος και του μέλλοντος, δυστυχώς. Όλο αυτό μας έκανε οικογενειακώς να προσαρμοστούμε σε μια νέα συνθήκη, είναι κάτι που βιώνουν πολλοί άνθρωποι» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Λέντζας στο περιοδικό Down Town.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι μετά από αυτή την περιπέτεια προσπαθεί να μη ζει με στρες: «Με αυτό που συνέβη στη μητέρα μου άλλαξαν πολλά στο πώς βλέπω τον κόσμο. Με έμαθε να εκτιμώ τη μαγεία της στιγμής, όσο κλισέ και αν ακούγεται και να ζω τους ανθρώπους μου όταν βρίσκομαι μαζί τους, γιατί τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο. Προσπαθώ από κάθε κατάσταση να παίρνω το καλύτερο και να μη ζω με στρες και με κάποιο μακρινό πλάνο ζωής. Κάθε μέρα η ζωή ξεκινάει από την αρχή, έχεις χρόνο να σηκωθείς και να δημιουργήσεις, όχι να μεμψιμοιρείς για όσα σου συνέβησαν χτες».

Ο Γιώργος Λέντζας ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει γενικότερα για τις ασθένειες που στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζονται σαν ένα θέμα ταμπού. «Οι ασθένειες αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα σαν ένα θέμα ταμπού ακόμα, τη στιγμή που η αλήθεια είναι ότι με το να μοιραζόμαστε ό,τι μας συμβαίνει βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Είναι απίστευτη η δύναμη που μπορεί να αντλήσει ένας άνθρωπος που το βιώνει αν μάθει την ιστορία σου, αν νιώσει ότι τον καταλαβαίνεις και συνδέεσαι. Νιώθω πολύ περήφανος για τη μητέρα μου και για το πόσο αξιοπρεπώς το διαχειρίστηκε και κατάφερε μέσα από τον πόνο της να ανακαλύψει τη σοφία μέσα της».

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top