Tόνια Σωτηροπούλου: Πάμε να κατακτήσουμε το κάστρο

Πρωταγωνιστεί στο αγγλόφωνο “χειροποίητο” φιλμ «Everything is Wonderful»

Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας που πρωταγωνιστεί

Σπάει την στερεοτυπική εικόνα της εντυπωσιακής γυναίκας και τα κομμάτια του ψηφιδωτού ανακατεύονται ξανά και συστήνεται με τον δικό της τρόπο. Η Τόνια Σωτηροπούλου πατάει γερά, ίσως, απόρροια ενός εσωτερικού ταξιδιού αναζήτησης που δεν τελειώνει…

Αυτές τις ημέρες πρωταγωνιστεί στο αγγλόφωνο “χειροποίητο” φιλμ «Everything is Wonderful» που είναι φτιαγμένο αλλά και αφιερωμένο στο 49,56% του πλανήτη: στις γυναίκες!

Το πρόγραμμα της Τόνιας είναι γεμάτο και η συζήτηση μας γίνεται από το τηλέφωνο, όμως η ενέργεια της κυκλοφορεί και μας γνωρίζει τον μικρόκοσμο της εκεί που μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι το αστέρι της οικογένειας, η Βουλάρα, ο Κωστής, οι φίλοι, το internet, ο Bond, τα σενάρια, τα όνειρα μέχρι και… οι ευρωεκλογές  γιατί ...κάποιες φορές  στη ζωή... everything is wonderful  ….      

-Παλαιότερα μου είχες πει για τους κρυστάλλους θετικής ενέργειας, υπάρχουν ακόμα στην τσάντα σου;  

Πάντα! Έχω αχάτη, που καθαρίζει και καλιμπράρει την ενέργεια, την ισορροπεί. Έχω επίσης ένα σακουλάκι με 7 πέτρες, των 7 τσάκρας, αμέθυστος, ροζ quartz και στα χρώματα των ενεργειακών κέντρων.

-Έχεις μυήσει και τον Κωστή Μαραβέγια;

Όλοι έχουμε αυτά τα στοιχεία μέσα μας, κάποιοι είναι στο μέρος της χαράς και του φωτός έχοντας κάνει το δικό τους ταξίδι χωρίς να έχουν ενεργοποιήσει αυτό το στοιχείο μέσα από πρακτικές, όπως ο Κωστής. Άλλους τους έλκει πολύ, όπως εμένα… 

-Ποιά είναι η Τόνια; 

Βαδίζω πάντα με σχέδιο, με πλάνο, δεν αφήνω τίποτα στην τύχη γιατί αυτό με αποσυντονίζει, έχω στοχοπροσήλωση και με ενοχλεί το ξόδεμα στους ανθρώπους. Αν μπορώ να πω κάτι θετικό είναι ότι είμαι καλή φίλη, το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι οι φίλοι μου.

-Μύθος η αλήθεια η γυναικεία φιλία; 

Αγαπάω τις γυναίκες και μου αρέσει η βαθιά σύνδεση και επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους, φυσικά πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο του ανταγωνισμού που οι άντρες μας κατηγορούν. Ευτυχώς, ούτε εγώ είμαι ανταγωνιστική, ούτε οι φίλες μου, τις θαυμάζω και τις αγαπώ!

-Τι πληγώνει η απιστία του συντρόφου ή η προδοσία της φίλης; 

Η προδοσία της φίλης, ίσως γιατί στον ερωτικό τομέα το περιμένεις. Βέβαια όλες οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι ίδιες, υπάρχουν περιπτώσεις, που εκτός από το ερωτικό στοιχείο αποκτάς και έναν άλλο δεσμό και ο άλλος γίνεται και πολύ καλός φίλος. 

-Στο «Everything is Wonderful» ο Αλέξης Γεωργούλης λέει: «είσαι 30 χρονών, πότε θα γίνεις μάνα;». Εσύ είσαι 32, πότε θα γίνεις μάνα;  

Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί, δεν αποτελεί αυτοσκοπό μου. Σαφέστατα και θα ήθελα να έρθει ένα παιδί, ακόμα και τώρα να έρθει καλώς να έρθει. Δεν το προγραμματίζω. Ωραίο είναι να προκύψει από αγάπη, ευτυχία και όχι από εκπλήρωση κάποιας ανάγκης!

-Η κυρία Βούλα παίρνει θέση;  

Είναι η Βουλάρα! Θα ήταν χαρούμενη αν είχε εγγονάκι και από εμένα αλλά οι γονείς μου ποτέ δεν με πίεσαν, δεν μου πέρασαν την αγωνία κάποιας εκπλήρωσης.

Η Τόνια Σωτηροπούλου με τους γονείς της

-Όταν googl- άρεις το όνομα σου και του Κωστή Μαραβέγια θα βρεις 56.000 links που γράφουν αν και πότε παντρεύεστε…  

Δεν το ήξερα! Καταλαβαίνω ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους όπως και ότι κάποιοι θα διαβάσουν την άχρηστη πληροφορία που θα ξεχάσουν. Είμαι ευγνώμων και πολύ τυχερή που έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που θαυμάζω και είναι εξαιρετικός. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο, που μου έχει δώσει η ζωή και όχι ένα μονόπετρο! Αν είναι να έρθει ένας γάμος θα είναι σαν πάρτι, γιατί η αγάπη πρέπει να γιορτάζεται. Ο γάμος δεν επικυρώνει την αγάπη που έχω για τον σύντροφο μου, ούτε με εξελίσσει. Έχει πλάκα που κάποιες νομίζουν ότι «οργανώνουν» τα Όσκαρ!

-Ο Κωστής έχει πει ότι: «η ιδανική οικογένεια είναι μποέμ» 

Είμαι πολύ σύμφωνη. Στην ιδανική οικογένεια, θα είμαστε τρεις ή τέσσερις «τρελοί» που θα ταξιδεύουμε, ο καθένας θα δημιουργεί. Τα παιδιά θα μεγαλώνουν μέσα από διάφορες κουλτούρες. 

-Σου έχει γράψει τραγούδι;

Δεν έχω ρωτήσει… Aν και η μουσική υπάρχει σπίτι μας όταν καταλαβαίνω ότι κάποιοι στίχοι είναι επηρεασμένοι από εμένα, προφανώς μου φέρνει χαρά 

-Αδιαπραγμάτευτη αξία σου ο πατέρας. Έχεις αναφέρει ότι δεν είχατε εύκολη επικοινωνία, ήταν δύσκολο το «ταξίδι» σας; 

Ο πατέρας μου είναι μεγάλος σταρ, επισκιάζει όλους στην οικογένεια. Δεν ξέρω αν ήταν «δύσκολο», ήταν το πρέπον. Όταν μεγαλώσεις καταλαβαίνεις τους γονείς, έχουν την καλύτερη πρόθεση αλλά υπάρχει και η δική τους ζωή, οι προσλαμβάνουσες. Είναι ευτυχές όταν δημιουργείται ένας δεσμός κατανόησης και φιλίας.        

-Τα επαγγελματικά σου έρχονται από το εξωτερικό, όπως τώρα το “Εverything is Wonderful” που πρωταγωνιστείς, δεν σε ενδιαφέρει η Ελλάδα;

Έχω στόχο τη διεθνή αγορά και με αργά βήματα πηγαίνει καλά. Μου αρέσει το σινεμά αλλά στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένη η απορρόφηση ανθρώπων, πιστεύω ό,τι στον κατάλληλο χρόνο έρχεται ότι σου αναλογεί. Αν άνθρωποι του χώρου δουν την ταινία, ίσως, αλλάξει το πρίσμα, που έχουν για εμένα.

-Οι Έλληνες δημιουργοί έχουν λάθος εικόνα;

Το πιο άμεσο, που έχει να κάνει με εμένα είναι πιο lifestyle, μπορεί να μην με έχουν δει να παίζω ή να με έχουν δει σε περιορισμένα πράγματα. Ίσως δεν φαντάζονται ότι κάνω για την ταινία τους, ίσως δεν με έχουν στο μυαλό τους. Υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας και καλείσαι να αποδείξεις.  

Παιδική φωτογραφία της Τόνιας Σωτηροπούλου

-Θεωρούν ότι είσαι «μπλαζέ» απέναντι στην ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα; 

Ίσως…

-Το «Everything is Wonderful» είναι ένα φιλμ από γυναίκες που απευθύνεται σε γυναίκες; 

Το 80% της ομάδας είναι γυναίκες και όλο αυτό ξεκίνησε πριν το κίνημα «Μe too». Το σενάριο αποτυπώνει ένα κομμάτι της γενιάς μου, «μιλάει» για τον κορεσμό στη ζωή αλλά και το μπέρδεμα στις σχέσεις. Η συμπεριφορά της ηρωίδας θυμίζει τον εαυτό μου στα 20, είχα μια ελαφρότητα, μια αφέλεια. Ζούσα σε έναν κόσμο αέρινο. Αν και την καταλαβαίνω, η ψυχοσύνθεση και η ιδιοσυγκρασία της δεν με «συναντούν» όμως η ατάκα «πάμε να κατακτήσουμε το κάστρο» υπάρχει και σε εμένα. 

-«Στοίχημα» το αυτοσχεδιαστικό κομμάτι;

Είχαμε σενάριο αλλά επειδή με την Πία που έγραψε το σενάριο είμαστε φίλες 13 χρόνια, συζητούσαμε στις πρόβες τι θα πούμε στην επόμενη σκηνή.  Έτσι πολλά στο γύρισμα έγιναν αυθόρμητα. 

-Αξιοποιήσατε το crowdfunding (οι συντελεστές ενός project, ζητούν στους χρήστες του διαδικτύου να το χρηματοδοτήσουν)    

Ξεκινήσαμε με ένα περιορισμένο budget όμως χάρη σε ανθρώπους και brands συγκεντρώσαμε ένα αξιοσέβαστο ποσό ενώ το crowdfunding απέφερε 30.000 δολάρια! Δεν μπορείς στην πρώτη ταινία να έχεις μεγάλη παραγωγή ή μεγάλο προϋπολογισμό. Δικαιωθήκαμε και τώρα η ταινία κυκλοφορεί από την Feelgood

-Πληρώνεσαι ακόμα από τη συμμετοχή σου στο Bond;

Ανάλογα με το που πωλείται η ταινία θα λάβω ένα «δωράκι» από 80 έως 300 ευρώ! 

-Στις ευροεκλογές θα ψηφίσεις τον Αλέξη Γεωργούλη;

Νομίζω πως όχι και δεν έχει να κάνει με κάποιο προσωπικό θέμα. Όποιος μπαίνει στην πολιτική πιστεύει ότι θα προσφέρει. Είναι προσωπικές επιλογές, αφορά στη δική του ζωή…

-Τι μάθημα σου έχει δώσει η ζωή; 

Σημαντικό είναι να κάνουμε zoom out και να γινόμαστε παρατηρητές ακόμα και στην μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να συμβεί!

 

Της Έλγκας Νταϊφά 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top