«Έφυγε» από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε η Φλωρέττα Ζάννα. Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή ο  Γιώργος Γεωργίου.

Ο ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook γράφοντας χαρακτηριστικά: «Έφυγε η Φλωρέττα Ζάννα, σύζυγος του σπουδαίου Ντίνου Δημόπουλου».


Λίγα λόγια για την ηθοποιό:

Η Φλωρέττα Ζάννα γεννήθηκε το 1936 στον Άγιο Νικόλαο της Μεσσηνίας. Από μικρή αγάπησε το θέαμα  και σύντομα χόρεψε στο Εθνικό Θέατρο, παίρνοντας μέρος σε αμέτρητες παραστάσεις της πρώτης σκηνής της χώρας.

Υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1960 έως το 2003, μέχρι τον θάνατο του τελευταίου. Έπαιξε ρόλους σε πολλές από τις ταινίες του και μαζί απέκτησαν μια κόρη την Μυρτώ (1962).

Η ίδια είχε πάρει μέρος σε πολλές ταινίες όπως:  Αγάπη και Αίμα (1968), Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης (1968), Κατηγορώ τους Ανθρώπους (1966), Κοινωνία Ώρα Μηδέν (1966), Οι Κυρίες της Αυλής (1966), Αμόκ (1963), Όταν Λείπει η Γάτα (1962), Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης) (1959).

Την τελευταία φορά που πήρε μέρος σε ελληνική ταινία ήταν το 1968 στη μουσική κωμωδία του Δημόπουλου «Η αρχόντισσα και ο αλήτης» (1968), όπου οι τίτλοι του φιλμ θα τη φέρουν για άλλη μια φορά σε πρώτο ρόλο, πλάι στους Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Παπαγιαννόπουλο και Ρίζο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top