Βραβεύτηκε ο «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή στην Αμερική

Το ταξίδι ζωής και «ψυχής» του Καζαντζάκη κερδίζει τους θεατές

Οκτώ μήνες μετά την πρώτη προβολή της ταινίας «Καζαντζάκης» και ενώ μετράει ήδη 240.000 θεατές, το έργο συνεχίζει το «ταξίδι» του και δίνει πλέον ραντεβού με τους κινηματογραφόφιλους σε θερινούς κινηματογράφους ανά την Ελλάδα εκεί που το αγιόκλιμα συναντά τα γιασεμιά. 

Η οθόνη γεμίζει με το φως και την αλήθεια του μέγιστου Νίκου Καζαντζάκη.   

Βραβεύτηκε ο «Καζαντζάκης» του Σμαραγδή

Μέσα από την ματιά του σημαντικού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή παρακολουθούμε τον ακάματο αγώνα του εμβληματικού κρήτα προς την αλήθεια, πάντα με τους δικούς του αδιαπραγμάτευτους όρους, αλλά και τον δυνατό έρωτα του με την Ελενη, την γυναίκα - σύντροφο στα ταξίδια της ζωής και της ψυχής του…

Το έργο ακολουθεί τα χνάρια του Καζαντζάκη, τους τόπους που έζησε και άφησε τα ίχνη του ενώ αποτελεί κύκνειο άσμα του Σταθη Ψάλτη.

Το φιλμ έχει ήδη περάσει τα σύνορα και έχει προβληθεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου διακρίθηκε και ξεχώρισε. Στο Σικάγο καταχειροκροτήθηκε, στο Τέξας βραβεύτηκε.  

Βραβεύτηκε ο «Καζαντζάκης» του Σμαραγδή

Πριν λίγες μέρες στο 51ο  Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του Χιούστον απέσπασε τρία βραβεία: καλύτερης ταινίας, καλύτερου ηθοποιού στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (Καζαντζάκης), καλύτερης μουσικής ( Μίνως Μάτσας), καλύτερης φωτογραφίας ( Άρις Σταύρου). Θέση στην καρδιά των θεατών αλλά και στην τελική πεντάδα «κέρδισαν» με τις ερμηνείες τους οι: Μαρίνα Καλογήρου (Ελένη Καζαντζάκη), Θοδωρής Αθερίδης (Ζορμπάς).

Για τον βραβευμένο Έλληνα δημιουργό ο Καζαντζάκης ήταν ένα χρέος – ζωής στις ρίζες του. Ο «δικός του» Καζαντζάκης έχει δράσει αποκαλυπτικά, ως φάρος στην πορεία του. 

Οι θεατές  μέσα από την ταινία «συναντούν» τον Καζαντζάκη του Σμαραγδή και ο σκηνοθέτης  παροτρύνει τους θεατές να ανοίξουν μάτια και καρδιά «σας προτρέπω να δείτε την ταινία σαν να είστε παιδιά. Να αφήσετε την ψυχή σας να συνομιλήσει με την ταινία…».

Η παραγωγός της ταινίας Ελένη Σμαραγδή και ο σκηνοθέτης κάνοντας ένα βήμα ουσίας έχουν παραχωρήσει ανιδιοτελώς την ταινία στο υπουργείο Εξωτερικών για την Πολιτιστική Διπλωματία της χώρας μας.

 

της Έλγκας Νταιφά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top