Η busy day της βασίλισσας: Τι κάνει όλη μέρα η Ελισάβετ;

Τι κάνει η βασίλισσα από την ώρα που ξυπνάει μέχρι την ώρα που θα κοιμηθεί

(Δείτε στο βίντεο τη βασίλισσα Ελισάβετ στην τελετή για τα 100 χρόνια της RAF)

Την επόμενη φορά που θα εκνευριστείτε στη δουλειά σας και θα αγανακτήσετε, μονολογώντας «θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα» (ή βασίλισσα... ό,τι προτιμά κανείς), καλό είναι να γνωρίζετε τι περιλαμβάνει το καθημερινό πρόγραμμα μιας «γαλαζοαίματης».
 
Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δε μιλάμε για όποια κι όποια «γαλαζοαίματη», αλλά για τη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ.
 
Στα 92 της χρόνια, η Αυτού Μεγαλειότης ακολουθεί πιστά κι ευλαβικά την καθημερινή της ρουτίνα, από την οποία σπάνια ξεφεύγει.
 
Ας ταξιδέψουμε νοερά στη ζωή της.

Ώρα 7:30 το πρωί
 
Το παλάτι του Μπάκιγχαμ «ξυπνά». Ο φρουρός της Ελισάβετ που όλη νύχτα καθόταν έξω από το δωμάτιό της είναι έτοιμος να αλλάξει τη βάρδιά του. Συνήθιζε να το κάνει στις 06:30, αλλά όλα ανατράπηκαν όταν ένας εισβολέας μπούκαρε στο δωμάτιο της Ελισάβετ στις 07:00 ένα πρωινό του 1982, όταν κανείς δεν ήταν απ’ έξω για να τη φυλάει.
 
Ήταν ο Michael Fegan, ο μοναδικός άνδρας - εκτός από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο - που είδε τη βασίλισσα να κοιμάται στο κρεβάτι της.
 
Όσο ο φρουρός αλλάζει βάρδια, η προσωπική υπηρέτρια της Ελισάβετ είναι ήδη επί ποδός. Κουβαλά το βασιλικό πρωινό. Ο δίσκος έχει πάνω δοχεία από ατόφιο ασήμι, τα οποία περιέχουν τσάι Earl Grey και ζεστό νερό. Η Ελισάβετ πίνει το τσάι της με κρύο γάλα και καθόλου ζάχαρη.
 

Η υπηρέτρια έχει μόλις φτάσει έξω από την πόρτα της Βασίλισσας. Μια επιγραφή γράφει πάνω «The Queen». Χτυπά ελαφρά την πόρτα και μπαίνει στο δωμάτιο, που είναι βαμμένο σε απαλό πράσινο, το αγαπημένο χρώμα της Ελισάβετ. Περπατά ήρεμα προς το τραπέζι, που είναι γεμάτο από οικογενειακές φωτογραφίες. Εκεί βρίσκεται και το κουμπί πανικού για ώρα ανάγκης.
Ανοίγει το ραδιόφωνο στον σταθμό BBC Radio 4.
 
Στην Ελισάβετ αρέσει να ξυπνά υπό τους ήχους του John Humphry και των συναδέλφων του, που ανακρίνουν πολιτικούς στην εκπομπή «Today».
 
Όσο απολαμβάνει το τσάι της, η προσωπική της υπηρέτρια τής ετοιμάζει το πρωινό της λουτρό. Το νερό στην μπανιέρα πρέπει να έχει τη σωστή θερμοκρασία. Τη δοκιμάζει με ξύλινο θερμόμετρο. Η στάθμη του νερού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 18 εκατοστά.
 
Tην ώρα που η Βασίλισσα κάνει το μπάνιο της, στο δωμάτιό της επικρατεί «αναβρασμός». Μία από τις τρεις ενδυματολόγους της, υπό την επίβλεψη της Angela Kelly, βγάζει από την γκαρνταρόμπα το πρώτο outfit της ημέρας.
 
Η Kelly είναι προσωπική βοηθός της βασίλισσας και υπεύθυνη για την γκαρνταρόμπα της. Μελετώντας το πρόγραμμα της ημέρας, γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται και της το έχει έτοιμο.
 
Υπάρχουν ημέρες που η Ελισάβετ μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει και πέντε φορές μέσα σε ένα 24ωρο. Σπάνια όμως επιλέγει μόνη της τι θα φορέσει.

Μόλις ντυθεί, η κομμώτριά της βουρτσίζει και χτενίζει τα μαλλιά της στην κουπ που διατηρεί εδώ και δεκαετίες.
 
Ώρα 8:30 το πρωί 

Το πρωινό σερβίρεται στο privé δωμάτιο όπου τρώει η βασίλισσα.
 
Η Ελισάβετ λατρεύει τον ήχο της γκάιντας και κάθε πρωί ακούει μερικές από τις αγαπημένες της μελωδίες.
 
Ώρα 9:30 το πρωί

Η Ελισάβετ ήδη βρίσκεται στο γραφείο της. Είναι έτοιμη να ασχοληθεί με τη «χαρτούρα» της ημέρας. Οι «γραφειοκρατικές» υποχρεώσεις της Ελισάβετ διαρκούν ένα δίωρο.
 
Σπάνια χρησιμοποιεί στυλό διαρκείας. Προτιμά την αγαπημένη της κλασική πένα.
 
Το γραφείο της με την πρώτη ματιά φαίνεται άστατο και ασυγύριστο, αλλά η βασίλισσα γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται το καθετί. Μάλιστα, καταλαβαίνει πότε κάποιος έχει μετακινήσει κάτι και αυτό την εκνευρίζει.
 

Μόλις διαβάσει τις εφημερίδες της ημέρας, πατά ένα κουμπί που βρίσκεται στο γραφείο της. Το πρώτο πρόσωπο που καλεί είναι ο προσωπικός της γραμματέας. Καθημερινά, φέρνει στο γραφείο την «αλληλογραφία» της. Όσα γράμματα είναι προσωπικά και «φτάνουν» στο παλάτι από φίλους της βασίλισσας, φέρουν πάνω τα αρχικά της. Τα συγκεκριμένα γράμματα τα ανοίγει και τα διαβάζει μόνη της.
 
Ώρα 12:00 το μεσημέρι 

Ακολουθούν οι ακροάσεις των επίσημων καλεσμένων. Το μεσημεριανό της, το τρώει μόνη της, εκτός κι αν κάποιο από τα 4 παιδιά της βρίσκεται στο παλάτι.
 
Προτιμά τα ελαφριά γεύματα και δεν πίνει αλκοόλ, αλλά νερό Malvern.
 
Όλα τα προτεινόμενα μενού που της στέλνει ο προσωπικό της σεφ είναι γραμμένα στα γαλλικά.
 
Αγαπά μετά το φαγητό να κάνει περίπατο στους κήπους του Παλατιού. Ενοχλείται όμως όταν συναντά μπροστά της το προσωπικό. Γι΄αυτό και όσοι εργάζονται στο Buckingham έχουν τη σοφία να «απουσιάζουν» από τους κήπους την ώρα που η βασίλισσα κάνει τη βόλτα της.
 
Ακολουθεί η μεσημεριανή της σιέστα για περίπου μισή ώρα.
 
Ώρα 4:30 το απόγευμα 

Είναι η ώρα που πίνει το τσάι της. Φροντίζει μέχρι εκείνη την ώρα να έχει τελειώσει κάθε υποχρέωσή της ώστε να απολαύσει το ρόφημά της.
 
Μετά το τσάι, επιστρέφει στο γραφείο της για άλλη μια ώρα.
 
Ώρα 6:00 το απόγευμα 

Αν έχουν τελειώσει οι «δουλειές» της, αποσύρεται στα ιδιαίτερά της ώστε να ξεκουραστεί πριν το δείπνο.
 
Κάθε Τρίτη, στις 6:30 το απόγευμα, καταφθάνει ο πρωθυπουργός για την εβδομαδιαία ακρόαση. Αυτό δε διαρκεί πάνω από μισή ώρα, καθώς όταν ήταν νεότερη, ήθελε να αφιερώνει τις απογευματινές ώρες στα παιδιά της.
 
Ακολουθεί το δείπνο. Είναι το πιο ξεκούραστο γεύμα της ημέρας για την Ελισάβετ. Δειπνεί στα ιδιαίτερά της, παρακολουθώντας τηλεόραση.
 
Ώρα 11:00 το βράδυ

Η βασίλισσα δεν είναι νυχτερινός τύπος. Το αργότερο έως τις 11:00 το βράδυ έχει πέσει στο κρεβάτι της. Δεν κοιμάται αμέσως όμως, καθώς της αρέσει να διαβάζει, πριν παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.
 
Πηγή: Daily Mail

Επιμέλεια: Χριστίνα Βεργιώτη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top