Πέθανε ο star της ταινίας «Psycho», John Gavin

Σε ηλικία 86 ετών

Ο John Gavin, ο ηθοποιός που είχε παίξει στην ταινία «Ψυχώ» του Alfred Hitchcock πέθανε στην Καλιφόρνια σε ηλικία 86 ετών.

Ο ηθοποιός  άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στο Μπέβερλι Χιλς, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, που επικαλούνται τον Μπραντ Μπάρτον Μος, τον καλλιτεχνικό πράκτορα της συζύγου του, της ηθοποιού Constance Towers.. Η πηγή αυτή δεν έκανε γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Επίσης, ήταν ο πρώτος πρέσβης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, στο Μεξικό, από το 1981 έως το 1986.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και ύψος 1,93 μ., έγινε γνωστός με τον κύριο ρόλο στην ταινία για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο «Το τελευταίο αίμα του πολέμου» (1958) σε σκηνοθεσία Douglas Sirk.

Την επόμενη χρονιά συμπρωταγωνίστησε με την Lana Turner στην ταινία «Αυτή είναι η ζωή μου» του ίδιου σκηνοθέτη, πριν παίξει στο «Ψυχώ» δίπλα στον Anthony Perkins (1960) και στον «Σπάρτακο» του Stanley Kubrick (1961) δίπλα στον Kirk Douglas.

Αν και είχε συμμετάσχει σε πολλά αριστουργήματα του κινηματογράφου, η καριέρα του ανθρώπου που είχε βολιδοσκοπηθεί δύο φορές για να ενσαρκώσει τον James Bond ουδέποτε απογειώθηκε.

Όμως ο John Gavin,  ο οποίος έχαιρε εκτίμησης στον μικρόκοσμο του Χόλιγουντ, είχε εκλεγεί το 1971 πρόεδρος του συνδικάτου των Aμερικανών ηθοποιών.

Παντρεύτηκε δύο φορές. Αφήνει πίσω του τα δύο παιδιά του και τη σύζυγό του, την ηθοποιό Constance Towers.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top