Catherine Deneuve: Ζητά συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Με επιστολή της στη Liberation

Μετά την ανοιχτή επιστολή που συνυπέγραψε μαζί με άλλες 100 Γαλλίδες ακαδημαϊκούς, η Γαλλίδα ηθοποιός  Catherine Deneuve ζητάει συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην επιστολή που  που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Le Monde» οι 100 γυναίκες δηλώνουν πως «υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της παρενόχλησης, απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία»,  υπογραμμίζοντας ότι απορρίπτουν το είδος του φεμινισμού που εκφράζει ένα «μίσος προς τους άνδρες».

Μιλούν για «πουριτανισμό», για «αλυσόδεση» των γυναικών στο καθεστώς των «αιώνιων θυμάτων», κάτω από την επήρεια των «δαιμόνων φαλλοκρατών» και υπογραμμίζουν:

«Αυτός ο πυρετός να σταλούν τα γουρούνια στα σφαγεία, όχι μόνο δεν βοηθούν τις γυναίκες να αυτονομηθούν, αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εχθρών της σεξουαλικής ελευθερίας, των θρήσκων εξτρεμιστών και των πιο επικίνδυνων αντιδραστικών, στο όνομα του καλού και της ηθικής».

Η εν λόγω επιστολή  έγινε θέμα συζήτησης και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Για αυτό το λόγο, η Catherine Deneuve με άρθρο της στη Liberation ζητάει συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης, ωστόσο, υπερασπίζεται επίσης την άποψή της ότι οι άνδρες γίνονται θύματα των ΜΜΕ και ότι η σημερινή ατμόσφαιρα απειλεί τη σεξουαλική ελευθερία.

Επίσης, καταγγέλλει την κατάχρηση εξουσίας και ζητάει καλύτερη δικαιοσύνη σε βάρος αποδεδειγμένων παραβατών. 

Πηγή βίντεο: AP

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top