Καλοί οι πριγκιπικοί γάμοι... μέχρι να έρθει ο λογαριασμός!

Ποιος θα πληρώσει τα "σπασμένα" του Harry και της Meghan

Όπου γάμος και χαρά και η... βασίλισσα πρώτη, για να πληρώσει φυσικά τον λογαριασμό. Ενώ η παράδοση θέλει την οικογένεια της νύφης να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος του κόστους ενός γάμου, στην περίπτωση των πριγκιπικών γάμων τα «σπασμένα» πληρώνει η βασιλική οικογένεια. Έτσι, και στην περίπτωση του επικείμενου γάμου της Μeghan με τον Harry το τελικό μπιλιέτο θα λάβει ο πρίγκιπας Κάρολος, που θα ζητήσει τα λεφτά από τον βασιλικό λογαριασμό – τη μαμά του Ελισάβετ – που χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους.

Ο γάμος του William με την Kate κόστισε γύρω στα 34 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο 2 από αυτά πήγαν στον γάμο καθαυτό. Τα υπόλοιπα πήγαν σε μέτρα ασφαλείας. 5.000 αστυνομικοί περιφρουρούσαν τα επίμαχα σημεία του Λονδίνου, όπου και παντρεύτηκε το ζεύγος.

Μία σχεδιάστρια γάμων, όταν ρωτήθηκε, είπε πως ένας μοντέρνος βασιλικός γάμος δεν μπορεί να κοστίσει κάτω από 500.000 ευρώ. Τι γίνεται, όμως, με τα υπόλοιπα έξοδα και δη με το μεγαλύτερο όλων, την ασφάλεια; Τουλάχιστον ο βασιλικός γάμος Number 2 δε θα κοστίσει στη Μεγάλη Βρετανία και χαμένες εργατοώρες, καθώς η μέρα του γάμου δε θα είναι εθνική αργία, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με άλλους βασιλικούς γάμους, με τελευταίο εκείνον του William και της Kate.

Καθώς ο Harry είναι πέμπτος στη σειρά για τον θρόνο – ζήσε μάνα μου να φας τριφύλλι, δηλαδή – δε θεώρησε η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ότι ο γάμος του θα πρέπει να γίνει και εθνική εορτή. Ο William κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ο επόμενος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάλι καλά σου λέει η Μέι, που μόλις χθες συμφώνησε πως θα πληρώσει έναν άλλον λογαριασμό, εκείνον του Brexit – μόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Μία χαμένη μέρα δουλειάς – μία εθνική αργία – έχει υπολογιστεί ότι κοστίζει γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγγλική οικονομία.

Αυτό μας έλειπε, σου λέει, τώρα. Δεν αποκλείεται βέβαια να πάρουν και τίποτα πίσω οι Άγγλοι από τον γάμο της χρονιάς (θα γίνει τον Μάιο του 2018), καθώς ήδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται διάφορα σουβενίρ, που πολλοί τουρίστες θα είναι πρόθυμοι να αγοράσουν.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top