Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Άφαντος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό ως παιδί

Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Λορέντζο Μονέ

Αγόρι «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Άφαντος είναι ο Λορέντζο Μονέ, το αγόρι με τα γαλανά μάτια που υποδύθηκε το Χριστό σε νεαρή ηλικία στην υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!

Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού

Γεννημένος τo 1965, o Μονέ υποδύθηκε τον Ιησού σε ηλικία 12 ετών και εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο της τηλεταινίας του Τζεφιρέλι. Μάλιστα, λέγεται πως ο Ιταλός σκηνοθέτης είχε γοητευτεί από το βλέμμα του πιτσιρικά και προχώρησε σε ένα σκηνοθετικό τερτίπι: για να δημιουργήσει έναν υποσυνείδητο οπτικό μυστικισμό γύρω από τον χαρακτήρα του Ιησού, που θα τον διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους, τόσο ο Μονέ, όσο και ο Ρόμπερτ Πάουελ, ανοιγοκλείνουν σπάνια τα μάτια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου! Για την ακρίβεια, ο μικρός Ιησούς ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα δύο φορές, ενώ ο Πάουελ μόλις μία…

Τα χαρακτηριστικά μάτια του Μονέ μπορεί να έχουν μείνει στη μνήμη και την τηλεοπτική ιστορία, ο ίδιος, όμως, σχεδόν 40 χρόνια μετά, έχει μείνει στην… αφάνεια, αφού δεν έκανε τίποτα στην υποκριτική μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ».

Μάταια αναζητά κανείς πληροφορίες για τον «μικρό Ιησού» στο Ίντερνετ, ενώ στο Facebook υπάρχει και σελίδα στην οποία αρκετοί αναρωτιούνται τι απέγινε! 

Λέγεται πως δεν ακολούθησε καριέρα στην υποκριτική (αν το είχε κάνει θα φαινόταν εξάλλου το βιογραφικό του στο IMDb) και σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάποιοι, ζει στην Τεργέστη με τη γυναίκα του, έχει σπουδάσει Οικονομικά και εργάζεται στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top