Όταν ο Φράνκι συμβούλευε τον Τζορτζ Μάικλ να μη σπαταλάει το ταλέντο του

Του είχε στείλει ανοιχτή επιστολή

Η επιστολή Σινάτρα στον Μάικλ

Μπορεί να μην το ήξεραν πολλοί, αλλά ο Τζόρτζ Μάικλ φημιζόταν για τη γενναιοδωρία. Και αυτό δεν ήταν γνωστό, καθώς ο κυπριακής καταγωγής μουσικός είχε ζητήσει να μείνουν κρυφές, μη θέλοντας να προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους που δεν αφορούσαν άμεσα στη μουσική του. 

Ήταν επιθυμία του, άλλωστε, κάθε (σχεδόν) πτυχή της προσωπικής του ζωής να μένει στην αφάνεια. Βέβαια, υπήρξαν και εκείνοι που ήταν αντίθετη σε αυτή του την επιλογή, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Φρανκ Σινάτρα.

Το 1990 «η Φωνή» είχε στείλει ανοιχτή επιστολή σε περιοδικό για να τον επιπλήξει για την απόφασή του να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, σα να είναι πατέρας του, ενώ ήταν και ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Μάικλ.

Μάλιστα, του είχε ζητήσει να σταματήσει να παραπονιέται για τη φήμη που έχει κατακτήσει και να μην σπαταλάει το ταλέντο του.

Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα της επιστολής του Φράνκι στον Τζορτζ Μάικλ, η οποία εστάλη στο περιοδικό όπου ο δεύτερος είχε κάνει τις δηλώσεις περί απόσυρσής του από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Αγαπητοί φίλοι,

Όταν είδα το εξώφυλλό σας σήμερα για τον Τζορτζ Μάικλ, τον "απρόθυμο ποπ σταρ" η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι θα έπρεπε να ευχαριστεί τον Θεό κάθε πρωί που ξυπνά για όλα όσα έχει στη ζωή του. 

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εμένα.

Παρά το γεγονός ότι έχει σημειώσει απίστευτη επιτυχία ως ερμηνευτής και συνθέτης μόλις στα 27 του χρόνια, θέλει να παρατήσει αυτό που εκατομμύρια νέοι στον κόσμο θα σκότωναν να αποκτήσουν.

Έλα τώρα Τζορτζ, χαλάρωσε. Χόρεψε με το ρυθμό, φίλε. Ξεδίπλωσε τα φτερά σου, πέτα στο φεγγάρι της επιλογής σου και να είσαι ευγνώμων για τα "βάρη" που όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να σηκώνουμε από εκείνες τις δύσκολες βραδιές που κοιμόμασταν στα πούλμαν και βοηθούσαμε τον οδηγό να ξεφορτώσει τα όργανα.

Και μην ξανακούσω κουβέντα περί "τραγωδίας της φήμης". Η τραγωδία είναι όταν δεν έρχεται κανείς στις συναυλίες σου και καταλήγεις να τραγουδάς για την καθαρίστρια σε ένα άδειο κλαμπ όπου έχει να πατήσει πελάτης από του Αγίου Ποτέ. Εσύ δεν έχεις καμία σχέση με όλα αυτά. Βρίσκεσαι στην κορυφή του μουσικού στερεώματος για το είδος σου και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ευχαριστείς τους φαν που σου στάθηκαν όταν δεν υπήρχε κανείς άλλος δίπλα σου.

Το ταλέντο δεν πρέπει να σπαταλιέται. Αυτοί που το έχουν - και εσύ είσαι ένας από αυτούς, διαφορετικά το σημερινό κύριο άρθρο του περιοδικού θα ήταν για τον Ρούντι Βάλι (Αμερικανός τραγουδιστής που γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του '30) - πρέπει να το αγκαλιάζουν, να το θρέφουν και να το μοιράζονται. Αν δεν το κάνεις, μπορεί ο Θεός να σου το πάρει πίσω τόσο ξαφνικά όσο σου το δάνεισε. Πίστεψέ με, το έχω ζήσει. 

Φρανκ Σινάτρα»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top