Στο στόχαστρο των Τούρκων ο Σλούκας για το πανό με τον Κεμάλ

Σε απολογία ο διεθνής παίκτης

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε μπήκαν στο γήπεδο και άνοιξαν ένα πανό που έγραφε «τιμούμε με σεβασμό και νοσταλγία την 81η επέτειο του Ατατούρκ μας», με τον Κώστα Σλούκα να μην ακουμπά το πανό, δημιουργώντας «κύμα» ατιδράσεων. 

Ο Σλούκας που αγωνίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια με τα χρώματα της Φενέρ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το να μην ακουμπήσει το επετειακό πανό για τον θάνατο του Κεμάλ.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας, Σεμίχ Ερντέν, έκανε μία οργισμένη ανάρτηση στο twitter γράφοντας «δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας!». Ακολούθησαν αναρτήσεις μίσους με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο διεθνής Έλληνας παίκτης έστειλε το δικό του μήνυμα, ότι δεν έκανε κάτι ενσυνείδητα και πρόσθεσε: «σε τελική ανάλυση είμαι εδώ πέντε χρόνια σε αυτή την ομάδα και σε αυτή τη χώρα. Αγωνίζομαι γι’ αυτή την ομάδα και αυτή τη χώρα. Δεν αποδέχομαι ποτέ να λέει κανείς ότι επέδειξα ασέβεια.

«Πίσω από αυτή τη χώρα υπάρχει μια σημαντική ιστορία, αυτό το γνωρίζω. Το σέβομαι πάντοτε αυτό. Ναι, εγώ είμαι ένας Έλληνας πολίτης αλλά είμαι εδώ πέντε χρόνια και κάθε μέρα αγωνίζομαι για την Φενέρμπαχτσε που εκπροσωπεί την Τουρκία» συνέχισε ο ίδιος.

Το Star επικοινώνησε με τον διεθνή μπασκετμπολίστα, όμως δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα. Η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ κάλεσε τον Κώστα Σλούκα σε απολογία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top