Μητέρα ακούει την καρδιά του νεκρού γιου της στο σώμα μιας 4χρονης

Συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων που χάρισαν τη ζωή σε άλλους

Lucas Clark δωρεά οργάνων

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων είναι η 1η Νοεμβρίου και το star.gr «θυμήθηκε» συγκινητικές ιστορίες ενηλίκων αλλά και μικρών παιδιών που με τα όργανά τους έδωσαν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Μητέρα ακούει τους χτύπους της καρδιάς του νεκρού γιου της στο στήθος ενός κοριτσιού

Μια ημέρα ο μικρός Lucas Clark μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου αλλά οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα του ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Τότε αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του μωρού της σώζοντας τις ζωές άλλων, μεταξύ των οποίων και της μικρής Jordan.

Τον Γενάρη του 2016, η μητέρα του Lucas, συναντήθηκε με την 4χρονη Jordan και την οικογένειά της στο Νοσοκομείο Παίδων στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Εκεί είχε την ευκαιρία να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς του νεκρού γιου της στο σώμα του μικρού κοριτσιού.

Πατέρας ταξιδεύει 4.000 χλμ με ποδήλατο για να ακούσει την καρδιά της νεκρής κόρης του στο σώμα του λήπτη

Ο Bill Conner από το Μάντισον του Ουισκόνσιν έχασε την κόρη του, Abbey  τον  Γενάρη του 2017. Το όμορφο κορίτσι πνίγηκε στο Μεξικό σε διακοπές που πήγε με  την οικογένειά της. 

Ο κύριος Conner, για να διαχειριστεί την οδύνη της απώλειας, ξεκίνησε ένα ταξίδι με ποδήλατο σε όλη τη χώρα. 

Έκανε μία στάση στο Μπατόν Ρουζ για να συναντήσει τον άνθρωπο που έχει ένα κομμάτι από την κόρη του. Ο Conner αγκάλιασε και άκουσε την καρδιά του παιδιού του στο στήθος του τυχερού λήπτη.

Μητέρα δωρίζει δύο όργανά της για να σώσει τη ζωή του γιου της

Η Sarah Lamont από το Antrim, της Ιρλανδίας είπε ότι δεν αμφέβαλε στιγμή για την απόφαση της να δωρίσει το ένα της νεφρό και ένα μέρος από το συκώτι της για να σώσει τον 4χρονο γιο της Joe.

Το παιδί γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση των νεφρών και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αφαίρεση αμφοτέρων. Έκτοτε έκανε καθημερινά αιμοκάθαρση. Παράλληλα αντιμετωπίζει προβλήματα και με το συκώτι του.  Ο 4χρονος ήταν στην λίστα μεταμοσχεύσεων για περισσότερο από ένα χρόνο και η μητέρα του είπε ότι δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο.

Από Barcroft TV
 

«Είμαι τυχερή που μπορώ να δώσω έναν νεφρό και μέρος από το συκώτι μου, αλλά αν είχε ένα πρόβλημα με την καρδούλα του, μπορεί να πέθαινε περιμένοντας», εξήγησε.

1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

O Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), από το 2007 έχει θεσπίσει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων. Κάθε χρόνο, ο Οργανισμός, φροντίζει να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων. που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η χώρα μας παραμένει ουραγός στη δωρεά οργάνων. Με μέσο ευρωπαϊκό όρο τους 18 δότες ανά εκατομμύριο, στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 4,8 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ο μέσος χρόνος αναμονής για μόσχευμα νεφρού είναι 6,5 χρόνια. Το 60% των νεφροπαθών πεθαίνουν προτού βρεθεί μόσχευμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top