Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν - Στις 11:30 οι ανακοινώσεις

Κεραμέως στο Εργασίας, Θεοδωρικάκος στο Ανάπτυξης, Λιβάνιος στο Εσωτερικών

Ποιοι υπουργοί «κινδυνεύουν» με μετακίνηση ή έξοδο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα τηλέφωνα στους υπουργούς που αποχωρούν από το πόστο τους, αλλά και σε εκείνους που αναλαμβάνουν καθήκοντα στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη ενώ το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Υπουργικό: Συνεδριάζει με Yπουργούς υποψήφιους (;) προς αποχώρηση!

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοίνωνε τις αποφάσεις του μετά την επιστροφή του από τα προγραμματισμένα ταξίδια του σε Ελβετία και Βρυξέλλες, ωστόσο αποφάσισε να το επισπεύσει. 

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί φεύγουν και ποιοι έρχονται

Η πρώτη αλλαγή φαίνεται να έρχεται στο υπουργείο Εσωτερικών, λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και τη διαρροή email ψηφοφόρων. Η Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με πληροφορίες, φεύγει από επικεφαλής του υπουργείου και τη θέση της παίρνει ο Θοδωρής Λιβάνιος. Υφυπουργός Εσωτερικών φέρεται να αναλαμβάνει ο Βασίλης Σπανάκης.

Η Νίκη Κεραμέως θα μετακινηθεί στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας. 

Ακόμα, στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη, θα τοποθετηθεί ο Κώστας Γκιουλέκας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα θα βρεθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος και στο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο Κώστας Τσιάρας.

Επίσης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να πηγαίνει στο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Μυλωνάκης

Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η ορκομωσία των νέων υπουργών.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top