Στη φυλακή παραμένει ο Μπελέρης! - Οργή στο ελληνικό ΥΠΕΞ     

Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του Κοκαβέση  

Οι αλβανικές αρχές αποφάσισαν να παραμείνει στη φυλακή o δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη  Μπελέρης, κατηγορώντας τον Έλληνα ομογενή για «εξαγορά ψήφων»! Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Αθήνας, όπως μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star η διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη.  

Δένδιας: Θα θέσω το θέμα κράτησης του Μπελέρη στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Συγκεκριμένα, τη συνέχιση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι το Εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων. 

Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του συνεργάτη του Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος κρατείται για την ίδια υπόθεση.

Την αποφυλάκιση του Π. Κοκαβέση με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Εφετείο στην Αλβανία

Την αποφυλάκιση του Π. Κοκαβέση με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Εφετείο στην Αλβανία  

Το δικαστήριο έθεσε ως όρο για τον Κοκαβέση την παρουσία του σε τακτικά διαστήματα στις αστυνομικές αρχές.

ΥΠΕΞ: Η απόρριψη της έφεσης του Φ. Μπελέρη δεν συνάδει με το κράτος δικαίου

Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του, δεν προκύπτει ότι συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει επίσης πως δημιουργεί ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης, αφού εγείρει ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντι Μπελέρη ως δημάρχου.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φ. Μπελέρη ήταν το θέμα σημερινής συνομιλίας του υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη, με την Αλβανή ομόλογό του, Όλτα Τζάτσκα στο Όσλο, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως διατηρεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και, πέραν της διμερούς διάστασης του ζητήματος, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τη διεθνή κοινότητα και, ιδίως, τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η Αλβανία είναι υποψ

Συνάντηση του γιου Μπελέρη με Τσίπρα 

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου με τον γιο του Φρέντη  Μπελέρη, Πέτρο. Ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξελίξεις και αποκάλυψε ότι το τελευταίο «παράθυρο ευκαιρίας» είναι η ετυμηγορία του Ανώτατου Αλβανικού δικαστηρίου. Χαρακτήρισε αδιανόητη την κράτηση του πατέρα του εν έτη 2023 κι είπε ότι οι Χειμαρριώτες τον ψήφισαν αν και ήξεραν για ποιο θέμα κατηγορείται. “Ο κόσμος αθώωσε τον πατέρα μου”, κατέληξε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top