Νέα πρόκληση: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντη Μπελέρη

Αντίδραση ΥΠΕΞ: Προσκρούει στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου

Συνεχίζει να προκαλεί η Αλβανία στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας,  Φρέντη Μπελέρη, όπως και του συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέση,

Φρέντι Μπελέρης: Ζητά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Ο δήμαρχος  Χειμάρρας παραμένει κρατούμενος με δικαστική απόφαση μέχρι την εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης, χωρίς καν να του δίνεται το δικαίωμα να παραμένει στο σπίτι του με περιοριστικούς όρους και «βραχιολάκι».  

Μητσοτάκης: «Χάρηκα που βγήκε ο Μπελέρης» – Νέο αυστηρό μήνυμα σε Ράμα

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου»  αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Δένδιας: Θα θέσω το θέμα κράτησης του Μπελέρη στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Νωρίτερα σήμερα, προτού ανακοινωθεί ότι ο Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, στο περιθώριο του ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, όπου «τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη», σύμφωνα με ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο twitter.   

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιος βουλευτής ήρθε πρώτος σε σταυρούς

Να σημειωθεί ότι θέση για το ζήτημα  έχουν λάβει ήδη ο Πρόεδρος της  Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ,  ο οποίος ανέφερε ότι αυτή η απόφαση θα έχει αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

«Ενώ περιμένουμε τα στοιχεία να αναδυθούν, η Ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας» τόνισε ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top