Τέμπη: Στο σημείο χωρίς τηλεδιοίκηση έγινε το δυστύχημα

Σύστημα ασφαλείας καλύπτει το 70%

Νέα εισαγγελική παραγγελία για την τραγωδία στα Τέμπη / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους, σημειώθηκε στο περίπου 30% της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αθήνας με τη βόρεια Ελλάδα που δεν καλύπτεται ακόμα από τις νέες υποδομές σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης συρμών, σύστημα που ωστόσο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παρά τις καταγγελίες συνδικαλιστικών εκπροσώπων των σιδηροδρομικών περί παντελούς απουσίας αυτόματων δικλίδων ασφαλείας στο δίκτυο, κυβερνητικές πηγές και στελέχη του ΟΣΕ έλεγαν ότι και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου έχουν αποδοθεί σε ολόκληρο το κομμάτι από το Πλατύ Ημαθίας έως τον Προμαχώνα, όπως και σε μεγάλο μέρος της διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λάρισα.

Τέμπη: «Το παιδί μου είναι στα χέρια του Θεού, ανάψτε ένα κερί»

Ως αποτέλεσμα, το όλο έργο έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 70%.

Τέμπη: Νέα εισαγγελική παραγγελία - «Να τιμωρηθούν όποιοι και αν είναι!»

Τα δύο κομμάτια που δεν καλύπτονται ακόμα είναι το σκέλος ανάμεσα στη Λάρισα και το Πλατύ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, και νοτιότερα η έκταση μεταξύ Οινόης και Τιθορέας.

Τέμπη: Στον ανακριτή ο σταθμάρχης - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί την Τετάρτη το ανακαινισμένο και σε λειτουργία κέντρο τηλεδιοίκησης - σηματοδότησης στη Θεσσαλονίκη, που καλύπτει συγκεκριμένα το τμήμα Πλατύ - Προμαχώνας και να ενημερωθεί για τις εφαρμογές τηλεδιοίκησης, σηματοδότησης και ETCS (European Train Control System) που διαθέτει.

Προαστιακός: Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για τη σηματοδότηση

Η υποδομή στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα τρία Κέντρα Ελέγχου Κυκλοφορίας που θα είναι αρμόδια για ολόκληρη τη γραμμή, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των αντίστοιχων δομών για τα τμήματα Οινόη - Τιθορέα και Λάρισα - Πλατύ.

Τέμπη: «Αν γινόταν μέσα στη σήραγγα, δε θα είχε γλιτώσει κανείς»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top