Δένδιας: Πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τι δήλωσε ο ΥΠΕΞ από το Αμπιτζάν μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο

Νίκος Δένδιας: Οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού (video twitter Νίκου Δένδια)  

Την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ακτή του Ελεφαντοστού πραγματοποιεί σήμερα ο Νίκος Δένδιας, με την οποία ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στη Δυτική Αφρική. Κατά την έναρξη της επίσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός στο Αμπιτζάν, στη μεγαλύτερη πόλη της Ακτής του Ελεφαντοστού, από τον Πρόεδρο της χώρας, Alassane Ouattara.

Διπλωματικό «σπριντ» Δένδια: Επισκέψεις από την Αφρική μέχρι το Ισραήλ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως το κύριο θέμα της συζήτησής του με τον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού είχε να κάνει με την κοινή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε για το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί η ελληνική οικονομική παρουσία στην Ακτή Ελεφαντοστού.«Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μια χώρα που τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά, και εξελίσσεται σε δύναμη στην περιοχή. Και θα θέλαμε οι ελληνικές εταιρείες να είναι παρούσες και να επενδύσουν σε αυτή τη χώρα» επισήμανε ο Ν. Δένδιας.

Επιστολή Δένδια σε Μπορέλ για τις τουρκικές προκλήσεις σε Αγαθονήσι

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών επέδωσε πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού να επισκεφθεί την Ελλάδα και του διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

To ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από τη Γαύδο και η οργή των Τούρκων

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Kandia Camara και τον πρωθυπουργό.

«Προσβλέπω στις συζητήσεις μου με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό, προκειμένου να υπεισέλθουμε ακόμη περισσότερο σε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε περισσότερο τη συνεργασία μας. Επίσης, θα ήθελα να μάθω από τους συνομιλητές μου για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση ασφάλειας στη συνολική περιοχή. Και να λάβω επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των 49 στρατιωτών από το Μάλι τις τελευταίες ημέρες.Επίσης, θα ήθελα να ενημερωθώ από τους συνομιλητές μου για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση της ασφάλειας στη συνολική περιοχή. Και επίσης να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των 49 στρατιωτών από το Μάλι τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top