Πολιτική κόντρα για Κολωνό και καταγγελία για βιασμό στο Α.Τ. Ομόνοιας   

Τσίπρας: «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί» - Απάντηση Οικονόμου

Star Aλέξης Τσίπρας

Η έρευνα για την εμπλοκή αστυνομικού  στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και οι καταγγελίες για  βιασμό από δύο αστυνομικούς στο Α. Τ. Ομόνοιας έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση

Κολωνός: Πειθαρχικός έλεγχος στον αστυνομικό που συνομιλούσε με τη 12χρονη 

 

Οικονόμου:  Η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξήρε το έργο της Αστυνομίας στην υπόθεση του παιδοβιαστή στον Κολωνό, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτα στο σκοτάδι και τόνισε ότι οι όποιοι επίορκοι αστυνομικοί δεν ανατρέπουν τη μεγάλη εικόνα.

«Η Αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της,  αυτή είναι η μεγάλη εικόνα» τόνισε κατά το σημερινό briefing o υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα οι επίορκοι που δεν τιμούν τη στολή τους αντιμετωπίζονται όπως πρέπει» 

Κολωνός: Εισαγγελική έρευνα για διαρροή πορνογραφικού υλικού της 12χρονης

Τσίπρας: Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί 

Με τίτλο «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας αρθρογραφεί και αφήνει αιχμές για τη κεντρική εξουσία στην υπόθεση της 12χρονης. 

«Από τις πράξεις τους εκπορεύεται και προσλαμβάνεται από ένα μέρος της κοινωνίας ως κανονικότητα η προστασία του επίορκου, του κλέφτη που φορά κουστούμι, του άρπαγα, ακόμα και του βιαστή, αν έχει τους κατάλληλους φίλους, αν ανήκει στους λίγους και εκλεκτούς, αν διαθέτει ερείσματα στην εξουσία, ή ασκεί εξουσία» αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Απάντηση Οικονόμου: Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα ο κ. Τσίπρας γίνεται και πάλι διχαστικός

«Είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των όρων που χρησιμοποιεί είτε έχει φθάσει στο έσχατο σημείο της χυδαιότητας. Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, απέναντι στο οποίο η κοινωνία στέκεται ομόθυμα, ο κ. Τσίπρας γίνεται και πάλι διχαστικός. Η Κυβέρνησή μας διακηρύσσει κατηγορηματικά ότι για τέτοια φρικτά εγκλήματα, σαν και αυτά του Κολωνού, κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης,  είτε με ταξικό, είτε με φυλετικό, είτε με πολιτικό πρόσημο, είναι χυδαία και απαράδεκτη.

Οι Αρχές οφείλουν να μεριμνούν τόσο για την τάχιστη εύρεση και τιμωρία των ενόχων όσο και για την προστασία των θυμάτων. Κι αυτό κάνουν» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.  

Κριτική άσκησαν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ να κατηγορεί την κυβέρνησης ότι «συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας το ως “κατάχρηση εξουσίας”». 
 
«Έρχονται στα λόγια μας τώρα βουλευτές και να αναλυτές και μιλούν για χημικό ευνουχισμό…  Στείλτε αυτό το τέρας σε άλλη φυλακή και στους νόμους της» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top