Νοτοπούλου και ΣΥΡΙΖΑ κατά ραδιοφωνικού παραγωγού της ΕΡΑ για «σεξισμό» 

Αιτία μια ανάρτηση στο twitter ότι «από καθαρίστρια έγινε υπουργός»  

Κατερίνα Νοτοπούλου

Την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε η αναπαραγωγή από τον ραδιοφωνικό παραγωγό της ΕΡΑ Προκόπη Δούκα, ανάρτησης στο Twitter στελέχους της ΝΔ, που όπως υποστηρίζουν έχει «σεξιστικές και μειωτικές αναφορές».

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δράση ακροδεξιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ διάβασε σχόλιο το οποίο ανέφερε ότι «όχι κυρία Νοτοπουλου δεν είναι ντροπή που ο πρύτανης εφαρμόζει τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ντροπή είναι που εσείς από καθαρίστρια γίνατε υπουργός και πηγαίνετε τώρα ως βουλευτής να υπερασπιστείτε τα μπάχαλα που θέλουν ανομία στα πανεπιστήμια».

Νοτοπούλου: «Ντροπή και αθλιότητα»

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρει στην ανακοίνωσή της:  

«Τα άκουσε» η Νοτοπούλου από τους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ

«Είναι «ντροπή και αθλιότητα», για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της «μαύρης» κυβερνητικής προπαγάνδας.

Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή «breakfast στον κόσμο» με τον κ Δούκα. Σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου.

Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση που αρμόζει σε ένα δημόσιο μέσο, αλλά αναπαραγωγή του οχετού της προπαγάνδας της κυβέρνησης της 108ης θέσης στην ελευθερία του τύπου και χυδαία στοχοποίησή μου.

Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα.

Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».


Σε ανακοίνωση επίσης του ΣΥΡΙΖΑ  Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι «αποτελεί ντροπή για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να χρησιμοποιούνται τα μικρόφωνα της για την αναπαραγωγή των πιο άθλιων σεξιστικών και ρατσιστικών απόψεων, που μόνο οι ακροδεξιοί κύκλοι διατυπώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Νέο τρολάρισμα στη Νοτοπούλου: Μετά τον «τσέο» ο «αρτιμελής» ΣΥΡΙΖΑ!

Το σχόλια του Προκόπη  Δούκα

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανέφερε πάντως από την πλευρά του ότι διάβασε ένα σχόλιο στο twitter και στη συνέχεια ένα άλλο, αντίθετο με το προηγούμενο, το οποίο ανέφερε ότι «αυτή η φράση του νεοδημοκράτη σαλτιμπάγκου αντιπροσωπεύει την σήψη της αναχρονιστικής δεξιάς ιδεολογίας. Στο μυαλό τους η πολιτική είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ, όχι για τον εργάτη ή τον βιοπαλαιστή».

 

Όπως σχολίασε «προφανώς η πολιτική δεν είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ και  είναι για τον εργάτη και τον βιοπαλαιστή . Με την προϋπόθεση ότι έχει τα προσόντα και ότι τα κριτήρια επιλογής του δεν είναι ότι είμαι κόρη του ανιψιού της θείας του γκόμενου της φίλης του αδερφού του κλπ κλπ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top