Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 ακόμη και τα μεσάνυχτα πάνω από ελληνικά νησιά!

Κλιμακώνουν επικίνδυνα οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα τις προκλήσεις και σε επίπεδο ρητορικής, αλλά και  στο πεδίο, ακόμα και σήμερα, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

Ερντογάν: Γιατί υποδαυλίζει πολεμικό κλίμα στην Τουρκία κατά της Ελλάδας 

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star για τις τελευταίες εξελίξεις, πριν από λίγο ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι και ένα άλλο ζεύγος πάνω από τους Ανθρωποφάγους.

Ο χάρτης με υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά

Ο χάρτης με υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά 

Οι προκλήσεις ξεκίνησαν από χθες, όταν λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Κίναρο, ενώ μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα,  πάλι ένα τουρκικό UAV πέταξε πάνω από τον Γλάρο Αγαθονησίου, στα 19.000 πόδια. 

Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα σε Έβρο και Αιγαίο 

Θράσος Τούρκων για την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο. 

Λίγες ώρες μετά, το φιλοκυβερνητικό A HABER επιτέθηκε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επειδή πήγε στο Καστελόριζο. Είχαν, δηλαδή, οι Τούρκοι το θράσος να αντιδράσουν επειδή η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε... ελληνικό νησί! 

Λάδι στη φωτιά έριξε κι ο ειρωνικός ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ο οποίος, δε στοχοποίησε μόνο τα νησιά που δεν είναι αφοπλισμένα, αλλά χλεύασε και τους Ευρωπαίους, λέγοντας ότι «όλοι εμείς θα κρυώσουμε τον χειμώνα», εν αντιθέσει με τους Τούρκους που - αφού στήριξαν τα παιχνίδια του Πούτιν-  είναι καλυμμένοι από τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου. 

Δημοσκόπηση – «ράπισμα» στην Τουρκία για τη στοχοποίηση της Ελλάδας   

Πάντως, το «πολεμικό»  κλίμα που πασχίζει να καλλιεργήσει ο Ερντογάν δεν «πιάνει». Στο ερώτημα τουρκικής δημοσκόπησης: «αν υπάρχει εχθρότητα με τον ελληνικό λαό;» σχεδόν 6 στους 10 Τούρκους απαντούν «όχι»! Μάλιστα οι μισοί (51,5%) βλέπουν ως «προεκλογικό εύρημα»  τις εντάσεις που δημιουργεί ο Ερντογάν. 

Δημοσκόπηση Τουρκία: Προεκλογικό εύρημα οι εντάσεις με Ελλάδα για το 51%

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top