Αποκάλυψη Ζεμενίδη στο Star: Ο Ερντογάν θα προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο

Ποιο είναι το σχέδιο του «Σουλτάνου» για την επέτειο του Αττίλα  

Mια αποκάλυψη - «βόμβα» έκανε ο επικεφαλής του ελληηνοαμερικανικού λόμπι Έντι Ζεμενίδης  (Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Hγεσίας) για τις προθέσεις του Ερντογάν στην Κύπρο. Μετέφερε πληροφορίες που έχουν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο Σουλτάνος ψάχνει τρόπο να προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο.

Σχέδιο προσάρτησης των κατεχόμενων από τον Ερντογάν στην επέτειο του Αττίλα  

Ο Σουλτάνος στις 20 Ιουλίου, στη «μαύρη επέτειο» της τουρκικής εισβολής το 1974,  φέρεται να σχεδιάζει να  ανακοινώσει προσάρτηση των Κατεχομένων, σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του ελληνοαμερικανικού λόμπι, Έντι Ζεμενίδη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Star και στον Δημήτρη Σουλτογιάννη.   

Έντι Ζεμενίδης: Ο Ερντογάν θέλει παζάρι

Στην αποκλειστική συνέντευξη του Ε. Ζεμενίδη, στο ρεπορτάζ του Δ. Σουλτογιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  αναφέρθηκε συγκεκριμένα:     

Δ. Σουλτογιάννης:  Δήλωσες προσφάτως ότι ενδεχομένως ο πρόεδρος Ερντογάν θα ζητήσει προσάρτηση των κατεχομένων; 
Ε. Ζεμενίδης: Ο Ερντογάν χρόνια τώρα πάει να παίξει παζάρι, ιδιαίτερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη που είναι δικό του παιδί 
Δ. Σουλτογιάννης: Θα υπάρξει αμερικανική παρέμβαση; 
Ε. Ζεμενίδης: Νομίζω ναι.  

Σκηνικό έντασης με σενάρια προσάρτησης των κατεχόμενων

Ένα από τα σενάρια είναι ο Ερντογάν να συνδέσει διοικητικά τα κατεχόμενα με την Τουρκία,  αφήνοντας όμως ένα ψευδεπίγραφο καθεστώς δήθεν «ανεξάρτητου κράτους».  Σύμφωνα με τη τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσίν μάλιστα, το σχέδιο θα ξεκινήσει με την εγκατάσταση 200 Τούρκων αστυνομικών. 

«Θα φέρει σίγουρα σε διπλωματική σύγκρουση την Ελλάδα και την Κύπρο, με την Τουρκία. Θα αλλάξει το καθεστώς στη περιοχή. Οι δε Τούρκοι θα διεκδικούν περισσότερες θαλάσσιες ζώνες, ενώ αυτό θα σημαίνει μια μεγάλη περιπέτεια για τον Κυπριακό Ελληνισμό» σχολίασε στο ρεπορτάζ του Star o Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι μια προσάρτηση «θα φέρει σε σύγκρουση την Τουρκία με την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ».  

Μήνυμα αποφασιστικότητας από τον Έβρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις 

Η Ελλάδα ανυποχώρητη στέλνει μήνυμα ετοιμότητας από την Ανατολική Μεσόγειο  έως τον Έβρο. Εκεί που οι Ένοπλες Δυνάμεις, με μια μεγάλη άσκηση  αμφίβιων μέσων, έδειξαν τη δύναμη τους.

άρμα μάχης στην άσκηση Ποτάμια Οδός - 22 στον Έβρο

άρμα μάχης στην άσκηση Ποτάμια Οδός - 22 στον Έβρο

Μητσοτάκης: Στην ανιστόρητη επιθετικότητα απαντά η εθνική ετοιμότητα

Μήνυμα έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι  «διατηρείται μια εξαίρεση ανιστόρητης επιθετικότητας στην οποία απαντούν η διεθνής πραγματικότητα και εθνική μας ετοιμότητα».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top