Νέα πρόκληση Ερντογάν: Απειλεί με γεωτρύπανο μέσα στον Αύγουστο   

Τα σενάρια για τα οποία ετοιμάζεται η Ελλάδα 

«Φωτιές»  στην Ανατολική Μεσόγειο απειλεί να βάλει μέσα στον Αύγουστο o Ερντογάν, προαναγγέλλοντας την έξοδο του νέου τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή, όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στοπ κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο οποίος μετέδωσε και τις πληροφορίες για τα σενάρια των τουρκικών προκλήσεων που έχει βάλει στο «μικροσκόπιο»  η ελληνική πλευρά.

Τον «χαβά του» ο Ερντογάν: Νέα επίθεση στην Ελλάδα 

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, ο Ερντογάν  έβγαλε «φιρμάνι»  για γεωτρήσεις μέσα στον  Δεκαπενταύγουστο, από  το 4ο τουρκικο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν».

O υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ σε ρόλο… τελάλη, είπε ότι «θα βγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου». Υπάρχουν 5 - 6 πιθανά σημεία στην περιοχή που οι Τούρκοι αποκαλούν «γαλάζια πατρίδα» αλλά εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι να βγει στη Μεσόγειο. Αυτή η ασάφεια πάντως προφανώς έχει μια λογική εκβιασμού.

Μπλόκο στα F-16 της Τουρκίας από 10 βουλευτές των ΗΠΑ στο Κογκρέσο

Τα σενάρια που εξετάζει η Ελλάδα 

Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν δυο βασικά σενάρια:

γεωτρύπανο σενάρια

Τα δύο σενάρια για το γεωτρύπανο της Τουρκίας 

Το πρώτο είναι το  γεωτρύπανο να πάει νότια της Κρήτης, βάσει του τουρκολιβυκού  μνημονίου, πράγμα που θα αναγκάσει την Ελλάδα να κινηθεί για αποτροπή των γεωτρήσεων. 

Το δεύτερο  σενάριο είναι να πάει προς Κύπρο, την οποία θα επισκεφθεί ο Ερντογάν σε δύο εβδομάδες, για τη «μαύρη επέτειο» του Αττίλα.

«Tαχυδρομήθηκε» η επιστολή για τα  F35  

Σήμερα πάντως η κυβέρνηση έστειλε και το επίσημο αίτημα  στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένταξη στο πρόγραμμα των F35.  

Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συζήτησε το θέμα με στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας, ενόψει της επίσκεψης που θα κάνουν ο ίδιος και ο Υπουργός Άμυνας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top