Τσίπρας - Πρωτομαγιά: «Θυμόμαστε τους αγώνες της εργατικής τάξης»

Τα μηνύματα της αντιπολίτευσης για την εργατική Πρωτομαγιά 

«Θυμόμαστε. Τιμούμε. Συνεχίζουμε», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Πρωτομαγιά. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «θυμόμαστε τους αγώνες της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της. Για μια κοινωνία δικαιοσύνης, στην οποία ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για τον σοσιαλισμό ως απάντηση στη βαρβαρότητα».

«Τιμούμε», σημειώνει, «εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την κοινωνική προκοπή. Τους διακόσιους της Καισαριανής, τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης του '36, όλους όσοι έδωσαν με το αίμα τους υπόσταση στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης».

«Συνεχίζουμε», υπογραμμίζει, «τον αγώνα για αξιοπρεπή αμοιβή της εργασίας, για τα δικαιώματα στη δουλειά και για μια κυβέρνηση που δε θα θεωρεί την αδικία και τις ανισότητες κανονικότητα και την κοινωνική ισότητα αντίθετη στην ανθρώπινη φύση».

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την ανθρωπότητα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, πλαισιωμένος από νέους κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο εκτελεσθέντων, τιμώντας τη μνήμη των Ελλήνων που την Πρωτομαγιά του 1944 εκτελέστηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Νίκος Ανδρουλάκης Πρωτομαγιά

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στη θυσία τους για μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική. Αναφερόμενος στην εργατική Πρωτομαγιά επισήμανε τον διαρκή αγώνα του εργατικού κινήματος για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας. Κατόπιν, ο κ. Ανδρουλάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Καισαριανής και συνομίλησε με κατοίκους.

Μητσοτάκης: «Τιμούμε τον κόσμο της εργασίας με πράξεις»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ δήλωσε συγκεκριμένα: «Σήμερα Πρωτομαγιά τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την ανθρωπότητα για αξιοπρεπείς μισθούς. Για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Όμως για τον ελληνικό λαό αυτή η μέρα συμβολίζει κάτι περισσότερο. Εδώ από τον εμβληματικό και μαρτυρικό αυτό τόπο του θυσιαστηρίου της Καισαριανής τιμούμε τους Έλληνες που δεν λύγισαν, τους Έλληνες που θυσιάστηκαν απέναντι στον κατακτητή για να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική».

Γιάνης Βαρουφάκης: «Οι εκτελέσεις στην Καισαριανή δεν ήταν ένα απλό έγκλημα»

Γιάνης Βαρουφάκης Πρωτομαγιά

«Οι εκτελέσεις στην Καισαριανή δεν ήταν ένα απλό έγκλημα. Έγιναν με στόχο να τρομοκρατηθεί ένας λαός ώστε να υποκύψει». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μετά την κατάθεση στεφάνου στην Καισαριανή. «Οι εκτελεσμένοι δεν υπέκυψαν, ούτε μπροστά στις κάνες των κατακτητών. Τους τιμάμε σήμερα με την υπόσχεση ότι, στον τόπο αυτό, ο φόβος δεν θα ξανακάνει ποτέ κουμάντο. Αθάνατοι!», πρόσθεσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top