Οι Γάλλοι επιβράβευσαν τη Φιλελληνική στάση Μακρόν

Κορυφαίοι διεθνολόγοι σχολίασαν στο Star και στην Κατερίνα Τσαμούρη

Η Φιλελληνική και σε μεγάλο βαθμό αντι - Ερντογανική στάση που πιστά κράτησε ο Εμμανουέλ Μακρόν καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης του 5ετίας, επιβραβεύτηκε από τον Γαλλικό λαό! 

Οι ψηφοφόροι του επικρότησαν το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν διπλωματικά και αμυντικά -μετά τα Ραφάλ και τις Μπελαρά- εμπράκτως στο πλευρό της Ελλάδας. Και τώρα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα στηρίξει τον Ελληνο-Κυπριακό αμυντικό χώρο. Αν θα βάλει πχ "επιτηρητή" στην Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Ντε Γκωλ. 

Κορυφαίοι διεθνολόγοι μίλησαν στο Star και την Κατερίνα Τσαμούρη.  

Ο Iωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Με αυτή του την πολιτική, θα μπορούσε να συμπήξει έναν υπο – νατοϊκό θύλακο, ο οποίος θα αποτελείται από: Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ με τον συντονισμό της Γαλλίας και ο οποίος θα παράγει πραγματική ασφάλεια για τη νοτιο – ανατολική Μεσόγειο».

Ο Κώστας Υφαντής, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, δήλωσε τα εξής: «Θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο της υποστήριξης της Ελλάδος και της Κύπρου. Αν έχουμε επιστροφή σε συνθήκες κρίσης όπως το 2020, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γαλλική στρατιωτική παρουσία θα είναι κάτι περισσότερο από προφανής στην ανατολική Μεσόγειο».

Η διεθνής κοινότητα περιμένει να δει αν ο Μακρόν θα ανασχέσει τη γεωπολιτική άνοδο του Ερντογάν, «κλέβοντάς» του τον ρόλο του διαμεσολαβητή στο Ουκρανικό. Αν, δηλαδή, γίνει εκείνος ο... «επίσημος ενδιάμεσος»... τώρα που η χώρα του έχει και την Προεδρία του συμβουλίου της Ευρώπης μέχρι τον Ιούνιο. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top