Νέα τουρκική πρόκληση: «Πρόβα» απόβασης σε ελληνικό νησί

16 παραβιάσεις των Τούρκων ακόμη και ανήμερα του Πάσσχα

Συνεχίζουν τις προκλητικές κινήσεις οι Τούρκοι.

Στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη,  άνδρες των ομάδων υποβρύχιας επίθεσης (SAT) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έκαναν «πρόβα» απόβασης σε ελληνικό νησί.

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων σε Αρμένιους

Η αποκάλυψη έγινε από το ανεξάρτητο δικτύο Nordic Monitor και τον αυτοεξόριστο -στη Σουηδία- Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που αποτελεί ορκισμένο εχθρό του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, ομάδες υποβρύχιας επίθεσης (SAT) άρχισαν να επιτίθενται σε στόχους στο νησί Γιλαντσίκ στην Μαρμαρίδα, Β.Α. της Ρόδου. «Ενώ μια ομάδα έπεσε στο νερό από ένα ελικόπτερο, μια άλλη ομάδα πλησίασε το νησί υποβρύχια. Τις ομάδες συνόδευε άλλη ομάδα που κατέβηκε με αλεξίπτωτο στο νησί από ελικόπτερο. Αφού οι ομάδες κατέστρεψαν τους εχθρικούς στόχους, υψώθηκε η τουρκική σημαία στο κατειλημμένο νησί» σημειώνει ο συντάκτης του Nordic Monitor, επισημαίνοντας πως: «Αν και η άσκηση καλύπτει τρεις θάλασσες, εξακολουθεί να υπογραμμίζει τη συνεχή στόχευση της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, όπως και το προηγούμενο έτος. Το επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο φανταστικός εχθρός στις επιχειρήσεις είναι η Ελλάδα».

Μιλώντας στους παρατηρητές της άσκησης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για την στρατικοποίηση των νησιών του Αγαίου, λέγοντας πως τα διμερή προβλήματα «θα πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Σκληρό μήνυμα Χαρδαλιά σε Τουρκία από τις Οινούσσες

Οι προκλήσεις των Τούρκων δε σταμάτησαν εκεί. Ανήμερα το Πάσχα, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 3 F-16 πέταξαν πάνω από το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, πραγματοποιώντας 3 παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ήταν σε επαγρύπνηση και αυτή την ημέρα και προχωρήσαν στην αναγνώριση και την αναχαίτιση των  Τούρκων.

Οι ευχές Δένδια – Παναγιωτόπουλου στον Ελληνικο Στρατό και η τεράστια σημεία στο Καστελόριζο

Σήμερα είναι του Αγίου Γεωργίου και οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν ξέχασαν τον Ελληνικό Στρατό και το Πεζικό, που γιορτάζουν σήμερα.

Εξάλλου, μια τεράστια σημαία, διαστάσεων 15 επί 15 μέτρα, υψώθηκε στο Καστελόριζο.

Η γαλανόλευκη με τον Άη Γιώργη κάλυψε την ιστορική εκκλησία-μνημείο, που βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης στο κέντρο του νησιού, είναι έργο του Ξανθιώτη καλλιτέχνη Σττράτου Μυλωνά και είναι πλέον ορατή από μίλια μακριά από το ακριτικό νησί του Αιγαίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top