Οικονόμου: Έχουμε έναν προγραμματισμό ενίσχυσης των εισοδημάτων

«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη καμπή και συγκυρία»

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις δυσμενείς εξελίξεις και είμαστε εδώ, έτοιμοι, να παρέμβουμε με τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με την ακρίβεια και τις πιθανές ανατιμήσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης.

«Βοηθήσαμε και θα εξακολουθούμε να βοηθάμε τον κόσμο και στα ενεργειακά», σημείωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως «είμαστε σε μία πολύ δύσκολη καμπή και συγκυρία».

Οικονόμου: Η απάντηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιους θα αφορά

Ο κ. Οικονόμου είπε πως υπάρχει ανησυχία για τις ανατιμήσεις και αναγνώρισε πως «υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και στις επιχειρήσεις».

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα διάσταση του προβλήματος αυτού, μετά τις πολύ αρνητικές εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την κίνηση της Ρωσίας που συνιστά ευθεία καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αυτό προξενεί ένα ντόμινο εξελίξεων σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά», σημείωσε.

Έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια πριν το Πάσχα – Σε ποιους θα δοθεί

«Είχαμε αρνητικές εξελίξεις χθες και για το πετρέλαιο και για το φυσικό αέριο. Κι αυτό έχει το αποτύπωμά του συνολικότερα στην οικονομία, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Δείχνει πόσο πολύπλοκο είναι το διεθνές περιβάλλον και πόσο άμεσες είναι οι συνέπειες στη ζωή όλων μας. Ιδιαίτερα στη ζωή κυρίως εκείνων που δοκιμάζονται περισσότερο, διότι το εισόδημά τους είναι χαμηλότερο. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Καμιά κυβέρνηση, πουθενά στον κόσμο, δεν μπορεί να τις μηδενίσει», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει έναν προγραμματισμό ενίσχυσης των εισοδημάτων.

«Εφαρμόζουμε μια πολιτική έμμεσης ενίσχυσης του εισοδήματος. Λίγο πολύ όλοι έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα ότι πληρώνουμε λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Παίρνουμε μέτρα για τις υπέρογκες αυξήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι όλοι μας στην ηλεκτρική ενέργεια κάθε μήνα, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που περιορίζουν το αποτύπωμα των αυξήσεων στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες. Παρακολουθούμε τις δυσμενείς εξελίξεις και είμαστε εδώ, έτοιμοι, να παρέμβουμε με τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε, λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο για το τι μπορούμε να κάνουμε και για το πώς αυτά που κάνουμε μπορούν να έχουν τη μέγιστη δυνατή θετική συνέπεια στις τσέπες τους», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top