Νέα «τάπα» Δένδια στην Τουρκία από τη συνάντηση με Λαβρόφ στη Μόσχα 

Δεν μπορεί να μιλά για αποστρατιωτικοποίηση καθώς δεν υπέγραψε τη Συνθήκη! 

Νέα αποστομωτική απάντηση στην Τουρκία και στην εμμονή της το τελευταίο διάστημα με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών,  έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Αυτή τη φορά από τη Μόσχα και τη σημαντική του συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

H απίστευτη «τάπα» Δένδια στον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου υπάρχει η πολυάριθμη Στρατιά του Αιγαίου της Τουρκίας, ενώ υπενθύμισε ότι η Άγκυρα δεν υπέγραψε καν τη Συνθήκη με την οποία περιήλθαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα και δεν έχει κανένα έρειμα να την επικαλείται, ενώ οι τότε αντιρρήσεις εκπορεύονταν από τη Σοβιετική Ένωση.      

 Ο Ερντογάν πίσω από το επεισόδιο του Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δένδιας τόνισε συγκεκριμένα: 

«Καλωσόρισες αγαπητέ Νίκο»: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Δένδια-Λαβρόφ

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να εξηγήσω κάτι που νομίζω ότι είναι προφανές και είχα την ευκαιρία να το θέσω ξεκάθαρα στο Όσλο προχθές. Η Τουρκία διατηρεί μια πλήρη στρατιά, τη Στρατιά του Αιγαίου, και τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στην Ευρώπη, απέναντι από τα ελληνικά νησιά. Η Τουρκία επίσης έχει εκδώσει casus belli, μια απειλή πολέμου. Είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον άλλης χώρας, της Ελλάδας, αν η Ελλάδα ασκήσει τα δικαιώματα τα οποία προβλέπονται από το Δίκαιο της Θάλασσας. Και συγκεκριμένα την UNCLOS, τη Διεθνή Συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία έχουν υπογράψει 168 μέρη, μεταξύ των οποίων, παρεμπιπτόντως, μιας και φιλοξενούμαστε σήμερα εδώ, και η Ρωσία.

Δένδιας: Ένας πόλεμος στην Ουκρανία δε θα έχει κανέναν νικητή

Κατόπιν αυτού, νομίζω ότι οι τουρκικές αιτιάσεις είναι απολύτως προσχηματικές. Και μιας και βρίσκομαι εδώ στη Μόσχα, θα μου επιτρέψει ο κ.Λαβρόφ, να κάνω και μια παρατήρηση. Η Συμφωνία για την αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων αφορούσε όχι την Τουρκία, αλλά την ανησυχία της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Υπέρ αυτής συνομολογήθηκε τότε η αποστρατικοποίηση, σε μια Συνθήκη στην οποία η Τουρκία δεν είχε θέση, δεν την υπέγραψε και άρα δεν αντλεί από αυτή το παραμικρό δικαίωμα. Πέραν όμως όλων των άλλων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top