Αργία και την Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα στην Αττική Οδό

Την απολογία της Πολιτείας «για την ταλαιπωρία τόσων συμπολιτών μας» από την κακοκαιρία «Ελπίδα» μετέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πως η αργία παρατείνεται και για την Τετάρτη στην Αττική, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Ο υπουργός άφησε έντονες αιχμές κατά της Αττικής Οδού, λέγοντας, όμως, πως δεν είναι τώρα η ώρα του καταλογισμού.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο απεγκλωβισμός όλων των οδηγών, που ακόμη είναι στα οχήματά τους, θα ολοκληρωθεί το συντομότερο. 

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα σε Αττική Οδό

O κ. Στυλιανίδης είπε πως γίνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας συνεχείς προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις: «Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε περίπου 3.500 συμπολίτες μας και 1.800 οχήματα από την Αττική Οδό. Σε όλη τη διάρκεια της νύκτας, πεζοπόρα τμήματα μοίραζαν κουβέρτες, νερό και τρόφιμα».

Βίντεο διάσωσης εγκλωβισμένων από την Αττική Οδό / πηγή: star.gr

Όπως είπε, όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και σε άλλα περιμετρικά σημεία της Αττικής Οδού μεταφέρονται από νωρίς το πρωί με τον Προαστιακό.

«Τρέμω, θα μείνω!» - Mαρτυρίες εγκλωβισμένων στην Αττική οδό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην Αττική Οδό, όπου με ειδικά μέσα μεταφέρονται στη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) τα οχήματα, που αφέθηκαν εκεί από οδηγούς που εγκλωβίστηκαν και τα εγκατέλειψαν. 

«Το σημαντικό είναι πως αποφύγαμε με αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να έχουμε κάποιον τραυματισμό ή κάτι χειρότερο», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις, που συνεχίζουν να επιχειρούν, τονίζοντας πως η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς «δόθηκε ιδιαίτερη φροντίδα σε θέματα ιατρικής φροντίδας».

Σχετικά, με τις διακοπές του ρεύματος, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα διατεθούν δύο ελικόπτερα επιτήρησης στον ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος, ο υπουργός είπε πως τώρα δεν είναι η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών, «είμαστε όλοι στο πεδίο και διαχειριζόμαστε τη δύσκολη κατάσταση».

Έκανε, όμως, μια επισήμανση με σαφή βέλη προς την Αττική Οδό, σημειώνοντας πως η σύγκριση της κατάστασης στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας και η αντίστοιχη στην Αττική Οδό, «δείχνει πόσο ανεδαφικοί είναι οι ισχυρισμοί της εταιρείας».

«Η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι προσχηματική», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, διαβεβαιώνοντας πως η κανονικότητα θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στη χώρα.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top