Αποκάλυψη Ρουσόπουλου: Πώς έγινε η πρόταση στον Παπούλια για Πρόεδρος

Το παρασκήνιο της ενωτικής κίνησης της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή     

Πώς έγινε η πρόταση στον Κάρολο Παπούλια να υποδειχθεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, λόγω των συγκεκριμένων ενωτικών χαρακτηριστικών που διέθετε, αποκάλυψε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και τότε Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στον  ραδιοφωνικό  σταθμό Σκάι. 

συνάντηση Κώστα Καραμανλή με Κάρολο Παπούλια Συνάντηση Κώστα Καραμανλή με Κάρολο Παπούλια (φωτογραφία Ευρωκίνηση) 

Κάρολος Παπούλιας: Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του  

Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι η ιδέα ήταν δική του να προταθεί ο Κάρολος Παπούλιας ως νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον Κώστα Καραμανλή να συμφωνεί. Τότε ανέλαβε ο ίδιος να βολιδοσκοπήσει  τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχε μαζί του, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα ΜΜΕ εκείνη την περίοδο θεωρούσαν πώς θα ήταν  διαφορετική η πρόταση από τον τότε πρωθυπουργό και μάλιστα υπήρχαν άμεσες ή έμμεσες αναφορές σε συγκεκριμένο όνομα (σ.σ. το οποίο για την ιστορία είχε παρόμοια αλλά όχι ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά…), χωρίς κανείς   να έχει προβλέψει το όνομα του Κάρολου  Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια

«Έμεινε εντελώς μυστική αυτή η συνάντηση και η συζήτηση που είχα μαζί του, έγινε και μια επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή με τον Κάρολο Παπούλια. Και μια Κυριακή βράδυ, και ενώ όλοι ανέμεναν άλλα πρόσωπα ο Καραμανλής ανακοίνωσε τον Κάρολο Παπούλια» δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος στον Π. Τσίμα για την ανακοίνωση της πρότασης στον εξ Ιωαννίνων πολιτικό στις 12/12/2004.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι πριν την επίσημη ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή είχε ενημερωθεί ο Γιώργος Σουφλιάς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top