«Παράθυρο» Μητσοτάκη για νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά

Τι είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, αν το ζητήσουν οι ειδικοί κι έδωσε έμφαση στο ότι θα ξανανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

O Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΠτΔ - φωτογραφία Eurokinissi

O Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΠτΔ - φωτογραφία Eurokinissi

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον διάλογο που είχε με την κ. Σακελλαροπούλου, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε:

Νέα μέτρα: Στις 17:00 οι ανακοινώσεις από την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων

«Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε - όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Nέα μέτρα: «Αν χρειαστεί θα ληφθούν πριν την Πρωτοχρονιά» λέει ο Πλεύρης

Επσης προανήγγειλε ότι από τις 3 Ιανουαρίου αρχίζουν μαζικές παραλαβές εμβολίων, ενώ ευχαρίστησε τους γονείς που προχώρησαν στον εμβολιασμό των παιδιών. «Θα ανοίξουμε την πλατφόρμα με πολύ περισσότερα ραντεβού. Είναι πολύ σημαντικό για στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία θα ξανανοίξουν. Θεωρώ πολύ επιτυχημένο το μοντέλο των μαζικών τεστ που πρώτη η Ελλάδα εφάρμοσε και θα το χρειαστούμε περισσότερο όταν τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στο σχολείο. Θα ήθελα όταν αυτό γίνει, όσο είναι δυνατόν, τα περισσότερα παιδια να είναι εμβολιασμένα» είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top