ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση για τον θάνατο Παπούλια

«Ούτε λέξη για τους τραμπούκους που ματαίωσαν την παρέλαση το 2011»  

To video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη ζωή και την πολιτική δράση του Κάρολου Παπούλια  

Κόντρες από τα ταραγμένα μνημονιακά χρόνια έφερε στο προσκήνιο η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια, με τη ΝΔ  να επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων τα επεισόδια σε στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρίστατο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αποθανών πολιτικός.

Πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας     

«Η ισχυρή παρακαταθήκη που παρέδωσε στην πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελεί σημείο μελέτης και έμπνευσης για τις επόμενες γενιές», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «υπήρξε άνθρωπος ηπίων τόνων, πολιτικός που γνώριζε τη σημασία των ισορροπιών μπροστά στο εθνικό συμφέρον και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης υψηλής εμπιστοσύνης και εχεμύθειας του Ανδρέα Παπανδρέου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι «κορυφαία στιγμή και προσφορά του ήταν όταν λίγους μήνες πριν από την παραίτησή του με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον υπέγραψε την Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας και, σημερινής, Βόρειας Μακεδονίας με την οποία ήρθη το αδιέξοδο των προηγούμενων ετών δημιουργώντας τις βάσεις για μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και για τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια».

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια

Η ΝΔ από την πλευρά της αναφέρει απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ:

«H μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Προσφέρεται όμως για αναστοχασμό για τη στάση που κράτησε ο καθένας σε κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του. Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους "μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία". Τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top