Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Ανοιχτές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, αλλά με μέτρα»

Προ των ευθυνών της η εκκλησία ενόψει των γιορτών

Με το βλέμμα στραμμένο στις λειτουργίες των γιορτών, έγινε σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο πρωθυπουργός θα είναι τη Δευτέρα στην Ιερά Σύνοδο, στέλνοντας μήνυμα για τήρηση των μέτρων τις εκκλησίες

Μητσοτάκης - Ιεραρχία: Λειτουργίες τα Χριστούγεννα αλλά με μέτρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Star, το μήνυμα του πρωθυπουργού ενόψει των γιορτών θα είναι αυστηρό και θα θελήσει να θέσει την Ιεραρχία προ των ευθυνών της, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης.

Και αυτό γιατί μπορεί να υπάρχει καλή συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, αντάρτες Μητροπολίτες, όμως, σηκώνουν δικό τους μπαϊράκι. 

Το μήνυμα κωδικοποιημένα είναι το εξής:

  • Από τη μια, οι εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές, χωρίς περιορισμό στην παρουσία πιστών. Από την άλλη, όμως, πρέπει να υπάρξει τήρηση των μέτρων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid tests και επιτήρηση από μέρος των κατά τόπους εκκλησιών. 
  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκκλησία θέτει ξανά το ζήτημα έως και 4.000 προσλήψεων κληρικών, όπως παγίως κάνει.

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων έχει ήδη γίνει για το 2022 και άρα τέτοιο περιθώριο δεν υπάρχει. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top