Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σκληρό ντέρμπι ανάμεσα σε Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Παπανδρέου

Πιο κοντά στην προεδρία ο Ανδρουλάκης στον δεύτερο γύρο

Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Παπανδρέου

Σε ντέρμπι για τρεις αναδεικνύονται οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο, όσον αφορά τον πρώτο γύρο στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για το politic.gr, την πρωτιά στις προτιμήσεις των πολιτών κερδίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,1%, έναντι 26,4% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Στην τρίτη θέση ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Γιώργος Παπανδρέου (23,5%), ενώ σε μονοψήφια ποσοστά βρίσκονται οι Χάρης Καστανίδης (5,0%), Παύλος Γερουλάνος (4,8%) και Παύλος Χρηστίδης (3,5%).

Opinion Poll: Φαβορί ο Λοβέρδος για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των εκλογών καθώς η νίκη θα κριθεί από το πως θα «μεταναστεύσουν» οι ψηφοφόροι στους επικρατέστερους μαχητές για την προεδρία.

Εδώ, ο Ν. Ανδρουλάκης επικρατεί με προβάδισμα (49,3%) έναντι του Α. Λοβέρδου (38,4%), με το 9,8% να δηλώνει αναποφάσιστο.

Η δημοσκόπηση προχωρά στην σφυγμομέτρηση του εκλογικού σώματος, εξετάζοντας την περίπτωση που ο Παπανδρέου περάσει στο δεύτερο γύρο και βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το μήνυμα του διευθυντή της Φώφης Γεννηματά

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Ανδρουλάκης υπερισχύει με μεγάλο προβάδισμα έναντι του πρώην πρωθυπουργού, καθώς εξασφαλίζει το 61,9% των ψήφων, έναντι του 30,3% που προτιμά τον Παπανδρέου.

ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης - Παπανδρέου

Αυτή είναι η εικόνα του δεύτερου γύρου και στο ενδεχόμενο να αναμετρηθούν οι κ. Λοβέρδος και Παπανδρέου.

Το σενάριο του τελικού γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων, βλέπει τον Γιώργο Παπανδρέου να χάνει την αναμέτρηση με 34,1%, έναντι ποσοστού 52,7% για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Λοβέρδος - Παπανδρέου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top