H συνάντηση Μητσοτάκη με τη «φωνή» των τυφλών στο TikTok, Άννα Μπαλάν

O αγώνας της 25χρονης για να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία

Την Άννα Μπαλάν, που έχει αναδειχθεί, μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε σύμβολο των τυφλών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση έγινε μετά από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην Μολδαβή TikToker, με αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού», η οποία έχει καθιερωθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Η νεαρή ηθοποιός, μάλιστα, μοιράστηκε με τους 79.000 followers της, το βίντεο από τη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε την Άννα Μπαλάν για το πως μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνηση να βοηθήσουν για να γίνει η ζωή των τυφλών και των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη.

Η ίδια έθεσε βασικά αιτήματα για τη διευκόλυνση της καθημερινής δραστηριότητας των τυφλών, όπως την ύπαρξη περισσότερων φαναριών με την ηχητική αναγγελία του χρόνου, που απομένει για να ανάψει «πράσινο» για τους οδηγούς (υπάρχουν στο Σύνταγμα).

Ευδιάθετη, όπως πάντα, είπε – κάνοντας χιούμορ – πως θα τη διευκόλυνε και ένα αυτοκίνητο με προσωπικό σοφέρ.

Η Άννα Μπαλάν τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνουν αλλαγές και στην ψηφιακή προσβασιμότητα, αλλά και να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, αλλά και την απόκτηση σκύλου-οδηγού για την ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Ο κ. Μητσοτάκης τη διαβεβαίωσε ότι το πόρισμα έρευνας για ένα σύνολο παραμέτρων, που καθορίζουν τη ζωή και την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με οπτική αναπηρία, θα της αποσταλεί σε γραφή Μπράιγ, ώστε να το διαβάσει απευθείας η ίδια. 

Η νεαρή ηθοποιός με καταγωγή από την Μολδαβία, ζει σήμερα στην Ελλάδα και δεν επέτρεψε ποτέ το πρόβλημά της να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα της.

Ειδικά, όσον αφορά τα άτομα με οπτική αναπηρία, προσπαθεί να αναδείξει πώς είναι η ζωή ενός τυφλού ανθρώπου στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και τι δυσκολίες αντιμετωπίζει καθημερινά για απλά πράγματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top