Ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή η ιστορική αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία

Πρώτη φορά η Ελλάδα μιλά για «εθνική απειλή» 

Ψηφίζεται την Πέμπτη στην ελληνική Βουλή η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, υπό τη σκιά αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για πρώτη φορά με ιδιαίτερη έμφαση, μίλησε χθες στο κοινοβούλιο για εθνική απειλή. 

Δένδιας: Η εθνική ομοψυχία είναι το ίδιο ισχυρό όπλο με τις φρεγάτες

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης από τη Βουλή, η Πέμπτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται να είναι μία ιστορική μέρα, καθώς θα ψηφιστεί η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία εδώ στη Βουλή, μετά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. 

Τσίπρας: Επιμένει στους όρους για να ψηφίσει τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα μάλιστα μίλησε για ιστορική συμφωνία και ιστορική ευθύνη. Η ψηφοφορία, όμως, γίνεται στη σκιά του μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων και επιθετικών ενεργειών που έκαναν τον Νίκο Δένδια να μιλήσει πιο ανοιχτά από ποτέ για «εθνική απειλή» στη Βουλή. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιστορική Συμφωνία, ιστορικές ευθύνες

Προς επιβεβαίωση των όσων είπε ο κ. Δένδιας, έχουμε κρεσέντο προκλήσεων με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ακάρ, του εκπροσώπου του κόμματος Ερντογάν Τσελίκ, αλλά και συμβούλων του Προέδρου Ερντογάν, που απειλούν με σκηνικό σύρραξης στο Αιγαίο, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι η Ελληνογαλλική Συμφωνία αποτελεί δικλείδα-ασφαλείας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top